Diari Més

Actualitat del motor

El vehicle híbrid, protagonista de l'Automobile 2019 que compleix 100 anys

L’edició centenària de l’Automobile ha estat un èxit de visitants i de vendes per a les marques

El 'Carmen', d'Hispano Suiza és una de les novetats més espectaculars del Saló.

El vehicle híbrid, protagonista de l'Automobile 2019 que compleix 100 anysDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Automobile Barcelona, el Saló Internacional de l’Automòbil organitzat per Fira de Barcelona, ha superat els 800.000 visitants i s’haurien assolit un 10% més de vendes que en l’edició passada.

Difícil. Molt difícil encabir en un article tot el que ha estat l’Automobile 2019, un esdeveniment que tota la vida hem conegut com a Saló de l’Automòbil de Barcelona. Han estat més de quaranta marques les que han presentat les seves novetats. No les he comptat, però com que no vull fer una llista interminable, seleccionaré les que crec que un aficionat al món de l’automòbil voldria saber. Ah, també hi ha qui aprofita l’escenari per celebrar el seu aniversari com Mini, que fa 60 anys que roda pel món. Per cert, que el Saló compleix 100 anys en aquesta edició. Sí, ja hi havia cotxes fa cent anys. Posem primera.

Mazda presenta el

CX-30

Al que jo anomeno “Miss SUV” perquè és un dels vehicles més elegants i bonics del segment. Se situa entre el CX-3 i el CX-5. El nou model és més curt i molt més alt que el Mazda 3, tot i compartir estructura. Ofereix motors dièsel i benzina. El seus motors Skyactiv de benzina s’ajuden d’un sistema elèctric que, tot i que no permet circular per si sol en mode elèctric, sí que permetrà rebre la desitjada enganxina ECO.

BMW

ens presenta l’

X7

, un vehicle exclusiu i el més gran de la marca, amb set places i un preu que volta els 100.000 euros. Arriba a Espanya amb tres versions. Preciós. Com també ho és el

Sèrie 8 Cabrio

, un quatre places que ve en dièsel (320 cavalls) i benzina (530 CV). Es tracta d’un descapotable llarg i potent que es pot aconseguir des dels 121.000 euros.

Seat arriba a l’Automobile 2019 amb una versió a gas natural comprimit (GNC) del seu model

Arona

. És un tres cilindres turbo de 90 cv. Interesant opció per economia de consum i ecologia.

Kia e-Niro

és la versió elèctrica del model ja conegut. S’ofereix en dos motoritzacions de 39 i 64 kwh que permetran una autonomia de 455 quilòmetres. Interessant opció per iniciar-se en el món dels vehicles elèctrics. La seva relació de preu, emissions i autonomia és difícilment millorable en el seu segment.

Renault arriba al saló amb una renovada versió del seu model estrella: el

Clio

. Ara presenta motors que, com en el cas del Mazda CX-30, disposen d’un sistema d’ajuda elèctrica de 48 volts i fica el nas en el món del cotxe autònom mitjançant un sistema d’assistència en la conducció de nivell 2.

Carmen

, un Hispano Suiza d’un milió i mig d’euros. Tot i que només arribarà a les mans de 19 propietaris l’any, volem parlar d’un vehicle exclusiu i amb diversos components emocionals. És de la ‘terra’ i està dedicat a la mare del propietari de la Marca. Recordeu allò de què els cotxes es diuen Mercedes per la filla d’un distribuïdor de Daimler? Doncs aquest és un cas similar, perquè està dedicat a Carmen Mateu, la néta del fundador de la marca. Es fabricarà a Barcelona, té 1.19 cavalls, és completament elèctric i es posa a 100 km/h. en 3 segons.

Benvinguda, Cupra

La marca es presenta per primera vegada en aquest esdeveniment. Ens ha ensenyat com serà el proper SUV de la marca, el

Formentor

. A diferència de l’Ateca, aquest model està creat ja especialment per la nova marca. Es tracta d’un híbrid amb endoll que causarà sensació en el mercat per la seva exclusivitat i l’elevat nivell tecnològic.

Hi havia moltes més novetats, tantes que ompliríem tota l’edició d’avui. Ja els les aniré explicant durant les properes setmanes.

La marca BMW presentava el seu buque insignia, el X7.

El vehicle híbrid, protagonista de l'Automobile 2019 que compleix 100 anysDiari Més

tracking