Diari Més

+Mares i pares

Recomanacions per passejar amb els nens les hores de més calor

Les temperatures estan sent inusualment elevades aquest començament del mes de maig

Imatge d'una nena amb ulleres de sol al carrer.

Recomanacions per passejar amb els nens les hores de més calorPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les temperatures estan sent inusualment elevades aquest començament del mes de maig. Justament les hores en les que els infants tenen permís per poder sortir a passejar amb un adult,la franja de 12.00 hores del matí a 19.00 hores de la tarda,són les hores que concentren les temperatures més elevades.

Per això cal tenir en compte una sèrie de recomanacions

  • Planifica el teu passeig segons la temperatura,tenint en compte les limitacions de temps (1 hora com a màxim) i la distància màxima que podreu recórrer (un radi d'un quilòmetre des del vostre domicili).

  • El protector solar és imprescindible. L'elecció d’un protector solar més adient és clau per tenir els infants ben protegits. L’elecció correcta del factor de protecció solar depèn del tipus de pell i de l’edat del nen. Tanmateix, els nens menors de sis mesos no tenen la capacitat natural de la pell per defensar-se del sol i poden desenvolupar cremades solars greus i de conseqüències greus. Per tant, no s’han d’exposar a la llum directa del sol.
  • Entre els 6 mesos i els 2 anys, seria convenient escollir els fotoprotectors inorgànics que facin de pantalles. A partir dels 2-3 anys es poden fer servir filtres químics o filtres combinats.
  • L'aplicació correcta de la protecció també és important. S'ha d'evitar l’exposició al sol fins al cap de 20 minuts d’haver-li aplicat el protector. Per això, cal ser previsor i tenir-ho en compte abans de sortir a l'exterior. S'hauria de posar de nou cada dues hores.
  • A l'hora d'estendre la crema, cal cobrir totes les àrees corporals exposades, especialment la cara, els peus i les mans del nen, com també les parts de les cames i dels braços no cobertes per la roba.
  • Els nens sempre han de dur samarretes i altres peces corporals quan estiguin jugant, fins i tot si ho fan a l’ombra (per exemple: samarretes de cotó no ajustades)
  • Un altre complement indispensable ha de ser la gorra o el barret, perquè no sols li protegirà de la incidència del sol directe al seu cap, sinó que evitarà cremades en el cuir cabellut i altres zones especialment sensibles.
  • Hidratació. Quan les temperatures són elevades, és important una bona hidratació entre els més petits, perquè en aquestes èpoques les pèrdues de suor es multipliquen per deu. A vegades, els més petits estan entretinguts i s'obliden de beure. Porta sempre aigua per ells. Alguns dels símptomes d'una deshidratació inicial és la sequedat de boca i llavis o que el nen porti diverses hores sense orinar. També que tingui feblesa en general. Recordem d'oferir líquids de tant en tant.

I quan tornem a casa, després de treure'ns les sabates i deixar les joguines, cal insistir en rentar-se les mans correctament amb sabó tal i com apunten les recomanacions dels experts.

tracking