Diari Més

+Mares i pares

Més idees per fer amb els nens mentre duri el confinament

Mantenir les ganes de fer coses amb els infants i fer-se amb noves idees per poder resistir el que queda de quarantena

Imatge d'una família a l'interior de casa seva.

Més idees per fer amb els nens mentre duri el confinamentPixabay.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ara que ja ens apropem a un mes sencertancatsa casa, pot ser que comencem a notar que les idees d'activitats i propostes amb els infants se'ns acaben. Sovint, per passar una bona estona no calen activitats complicades sinó recordar petites coses que podem fer amb els més petits. Tanmateix, no passa res si a estones els infants no fan res i s'avorreixen. L'avorriment i la falta de propostes fomenta la creativitat dels infants on ells han de ser capaços de pensar com passar el temps i sostenir la frustració que pot generar.L'avorriment, segons apunten diferents experts, és l'escenari perfecte perquè la ment comenci a treballar i crear. És positiu que els nens també tinguin moments en els que siguin ells els que hagin d'inventar amb què entretenir-se.

Entre les activitats que podem recordar, destaca:

Teatre a casa

El teatre és una activitat en grup que permet als nens passar un temps divertit i creatiu. Això els ajuda a fer amics i a conviure amb ells. Podem trobar de maneraon-line, pàgines amb guions i d'aquesta manera treballarem la memòria dels infants. Si preferim inventar un conte, treballarem la improvisació.

Fer titelles amb mitjons

Utilitzant mitjons vells, o aquells que ja no tenen parella, podem fer uns titelles i posar a prova la creativitat de cada participant. Crear titelles amb mitjons pot ser una activitat prèvia demanualitat. Una mica de llana per fer elpelde lestitellesi uns botons com a ulls serà suficient per crear personatges.

Teatre d'ombres

Primer haurem de retallar les formes a les cartolines, preparar el llençol i endavant amb la creativitat per inventar una bona obra.

Fer un collage

Utilitzant llibres o revistes velles, podem fer collages temàtics. Podem aprofitar mentre fem aquest collage per parlar del tema escollit. Retallar és una activitat que requereix concentració i temps.

Cerca del tresor

Amagant un objecte en particular i escrivint una sèrie de pistes o dibuixant un mapa, podem crear la cerca d'aquest tresor.

Una nit de càmping

Al saló o a l'habitació organitzem una nit de càmping: fem una estesaa terra, apaguem les llums i amb una llanterna per a llegir o contar-nos històries, imaginem que estem de campament.

Fer cabanes dins de casa

Aquesta és una activitat senzilla que els encanta si encara són petits. Els podem ajudar a construir-les i després deixar-los jugar amb calma i deixar que siguin ells que visquin l'aventura. Podem fer servir sofàs, cadires, taules, mantes, llits, llençols,capsesdecartó...

Circuits debaleso d'aigua

Els circuits debalesestimulen el desenvolupament de la creativitat i la imaginació, a part d'afavorir la concentració, la paciència, l'organització espacial i el desenvolupament del pensament matemàtic i físic. És una activitat on treballa també la psicomotricitat fina i lacoordinació mà-ull.

I també podem crear circuits d'aigua. Només ens calen ampolles de plàstic buides i una paret onpoceranarencanxantaquestes ampolles.

Treballs manuals

Podem fer servir materials o tècniques com: mandales, pintures de dits, pintures tempera, aquarel·les, guixos, colors pastel, plastilina, cera modelable, fang, papiroflèxia,decopach, purpurina, gomets iwashitape, braçalets amb fils de brodar, llanes, materials reciclats, titelles amb mitjons, pintar pedres, fer mòbils amb fustes... Amb uns suros i uns escuradents podem crear un vaixell pirata que emportar-se a la banyera.

Aprendre coreografies de ball

Ballar és una manera perfecta per canalitzar l'energia i aporta 'bon rotllo'. Podem ballar lliurement al ritme de la seva música favorita, o si volem elevar una mica la complexitat, buscar vídeos de coreografies de balls per a nens.

Fer experiments

Els experiments casolans són una forma divertida i diferent que els nens aprenguin alguns conceptes bàsics de física i química. Podem fer una pasta que es posi fluorescent amb la foscor tan sols amb farina demaicena(farina fina de blat de moro) i tònica.

tracking