Diari Més

+Mares i pares

Itàlia permet als nens fer una passejada acompanyats d'un progenitor

Diverses associacions de psicòlegs, educadors i pares d'Itàlia demanaven al Govern tenir en compte també als nens

Deixar que els infants s'avorreixin afavoreix la creativitat.

Aquest estiu, deixa que els teus fills s'avorreixinCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ministeri de l'Interior d'Itàlia va precisar ahir que els nens poden sortir a fer una passejada i acompanyats d'un sol progenitor i en les proximitats de les seves cases, després de les peticions de concedir que els menors poguessin sortir malgrat les mesures d'aïllament degut a la pandèmia delcoronavirus.

Interior va dir que respecte al permís de sortir a passejar o córrer prop de casa, també podran fer-ho els menors mentre estiguin acompanyats d'un progenitor i en les proximitats de casa.

La ministra d'Igualtat d'Oportunitats i la Família, ElenaBonetti; la sotssecretària de Salut amb responsabilitat en medicina per a nens i adolescents, SandraZampa, i el president de la Societat Italiana de Pediatria (SIP), AlbertoVillani, havien escrit just avui una carta al ministre de Sanitat, RobertoSperanzapresentant el problema de no permetre sortir de casa als nens.

«Hem compartit amb el ministreSperanzala necessitat de permetre que tots les persones en edat de desenvolupament, és a dir, menors d'entre 0 i 18 anys, puguin realitzar activitats físiques i recreatives a l'aire lliure, però sempre acompanyats per un membre de la família, respectant la distància social».

Des de fa tres setmanes, Itàlia va decretar l'aïllament de la seva població a causa de la pandèmia, que ha causat 12.428 morts i 105.792 infectats, i només es permet sortir de casa per a comprar béns de primera necessitat o per motius de salut o treball.

Per això, des de fa diversos dies associacions de psicòlegs, educadors i pares d'Itàlia demanaven al Govern que tingui en compte també als nens, obligats des de fa tres setmanes (més un mes en el nord del país), a estar tancats a casa per a evitar el contagi decoronavirus, i els permetin sortir almenys una hora a l'aire lliure.

tracking