Diari Més

+Mares i pares

El monstre de colors també explica què és el Coronavirus

Diferents contes ajuden a compartir la situació què estem vivint

Imatge de Instagram d'Anna Llenas

El monstre de colors també explica què és el Coronavirus@annallenas

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els parcs, les escoles i carrers s'han quedat buit de nens. Ells són un dels grups més afectats per aquest estat d'alarma i porten ja molts dies tancats. Són molts els recursos que es comparteixen per tal de fer-ho més fàcil i tenir activitats per poder ocupar les hores amb activitats engrescadores i educatives. Els contes són una de les possibilitats per poder ajudar als nens a entendre de manera senzilla què està passant i obrir així un espai per resoldre els seus dubtes. Des de l'inici de la situació, s'han creat diferents propostes:

El Monstre de Colors

Les xarxes coparteixen fa dies el conte adaptat del Monstre de Colors explicant què és el Coronavirus per als més petits. Amb el seu habitual joc de colors associat a les emocions, el vídeo agafa el personatge d'Anna Llenas per parlar de les emocions que pot provocar aquesta nova circunstància entre els infants. A través de veus infantils aquestaudiocuentoels anima a expressar els seus sentiments i reconèixer-los.

Mussol i el Coronavirus

El conte il·lustrat Mussol i el coronavirus és una altra proposta per explicar de manera senzilla i amb rigor científic què vol dir aquesta malaltia. Aquest conte digital gratuït és una iniciativa personal de tres investigadors de l'IRTA CReSA el Centre de Recerca en Sanitat Animal de l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries. El pots descarregar aquí.

Rosa contra el Virus

L'editorial Sentir ha publicat l'obra digital 'Rosa contra el virus. Conte per explicar el Coronavirus i altres virus possibles' de Mercè Bermejo, directora de Sentir, amb col·laboració amb el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya. L'obra va dirigida a nens i nenes entre 4 i 10 anys i té com a objectiu explicar als més petits, acompanyats dels pares, de la forma més senzilla i clara, què és un virus i ajudar-lo a gestionar les seves emocions. El pots descarregar aquí.

El conte de Mr Wonderful sobre el Coronavirus

També aquestes característiques il·lustracions han creat un conte per explicar la situació. Convidant als infants a transformar-se en agents que aturaran la malaltia i recordant la importància de rentar-se les mans. El pots descarregar aquí.

Podem trobar altres propostes com la de la jove Jessica Prats Parra que va decidir que tothom havia d'entendre què és això del coronavirus. L'ebrenca ha elaborat un conte que s'ha estès molt i, fins i tot, ha arribat a negocis privats destinats a la infància o a la Universitat Rovira i Virgili (URV).

tracking