Diari Més

+Mares i pares

Com saber si una motxilla és adequada per 'portejar' el teu nadó

Hi ha diverses motxilles al mercat que no són ergonòmiques, són incòmodes i perjudicials pel cos de l'infant que queden penjant

Motxilla ergonòmica.

Com saber si una motxilla és adeqüada per portejar el teu nadóBoba

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cada cop més els pares opten per aquesta opció a l'hora de transportar els seus nadons. Els beneficis són molt especialment quan són més petits.Aquest contacte afavoreix una relació molt especial entre el nadó i la mare, pare o cuidador, ja que la proximitat del nounat provoca la secreció d'una sèrie d'hormones, com l'oxitocina i laprolactina. També apunten una disminució dels còlics. Beneficia molt al seu sistema digestiu, que encara és immadur i facilita l'expulsió de gasos.No hi ha límit d'edat o de pes per portejar sempre que es faci amb elportanadonsadequat. Per això existeixen diferents tipus deportanadonsque s'adapten a les diferents necessitats del portador i inclús a la climatologia.

Val la pena aturar-se a pensar quina és la millor motxilla a l'hora de carregar a l'infant. Segons apunten els experts, hi ha diverses motxilles al mercat que no són ergonòmiques, són incòmodes i perjudicials pel cos de l'infant que queden penjant. Cal buscar aquella que s'adapti al que 'portea' i al cos de l'infant. Aquest producte no té homologació pel que fa a ergnomia ni una suficient regulació, fet que implica que els pares han de valorar molt bé el producte. La informació és important per saber triar i diferenciar entre les motxilles que realment sí són ergonòmiques de les que no ho són.

Una motxilla ergonòmica ha de tenir un teixit suau, flexible, molt adaptable, sense tenir cap part rígida i que permeti ajustar-la correctament. Les motxilles ergonòmiques s'adapten al nadó i a qui el porta mentre que en les motxillesno ergonòmiques és el nen i el portador el que ha d'adaptar-se a ella poden provocar postures antinaturals.

Les motxilles ergonòmiques garanteixen un seient prou ample per a l'infant com per a permetre-li anar assegut, mai penjat amb les cames en vertical. Una motxillaportanadons ergonòmica permet al nen mantenir una saludable posició degranota, és a dir, amb les seves cames flexionades i obertes sempre conforme al seu desenvolupament i genolls lleugerament més elevats que elcul, de manera que pot mantenir una postura òptima.

Les motxilles ergonòmiques ofereixen suport al nadó sense punts de pressió. L'esquena del petit és sostinguda adequadament per la motxilla sense pressionar-la ni redreçar-la artificialment; la seva esquena roman arrodonida en forma de “C” i el nadó no queda penjat en la motxilla.

Les motxilles ergonòmiques reparteixen el pes de forma homogènia des de les espatlles fins al maluc del portador. Una motxilla ergonòmica permetrà sempre un bon ajust tant per al nen com per a qui el porta, de manera que el nen va ben pegat i prou alt com per a poder fer-li un petó al front sense haver d'esforçar-nos.

La posició del nadó mirant cap a fora no és ergonòmicaniper al petit ni per al portador, amb independència de si la motxilla li col·loca cap a fora totalment penjant o relativament assegut.El nadó ha d'anar amb la panxa pegada a la del portador.

tracking