Diari Més

+Mares i pares

Deu idees per fer un berenar saludable pels nens

La brioxeria i els sucs industrials són recursos recorreguts per a aquest menjar que podem substituir per altres aliments més saludables

Imatge d'una mare oferint el berenar al seu fill.

Vuit idees per fer un berenar saludable pels nensPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els experts en nutrició recomanen que organitzem els menjars en cinc vegades, esmorzar, menjar de mig matí, dinar, berenar i sopar, tant per a tenir la suficient aportació energètica a totes les hores del diacom per aajudar a tenir hàbits alimentaris saludables. En el cas dels nens i adolescents, el berenar és doblement important. En el cas dels infants, això es deu al fet que l'aparell digestiu no està encara prou llestcom per apassar moltes hores sense menjar. Necessiten energia per afrontar la tarda, això sumat a què, sovint tenim uns hàbits on se sopa tard.

A Espanya, d'acord amb un estudi realitzat per la Societat Espanyola de Nutrició Comunitària, els nens berenen entrepans (65%), pa amb xocolata (20%), brioixeria (20%) i iogurt o fruita (20%), i aquesta última modalitat se sol combinar amb l'entrepà.

La brioixeria industrial i els sucs industrials són recursos fàcils per tal que els més petits berenin ràpidament. La brioixeria industrial conté una elevada proporció de greixos saturats, i són font de problemes de salut com l'obesitat i la diabetis. Tanmateix, podem incorporar alguns ingredients molt saludables pel berenar que donaran energia i vitamines als infants:

Alvocat

Aporta una gran quantitat d'Omega 3 i Vitamina D. Conté potassi, magnesi, calci i ferro. Una bona manera d'oferir-lo per berenar és untat en una torrada integral o fins i tot en format guacamole.

Fruits secs

Un bon grapat de fruits secs com nous, ametlles, festucs, cacauets és una rica font de proteïna, fibra i greixos saludables. Són font de vitamina E, calci, magnesi i potassi.

Xocolata

La xocolata té beneficis com hidrats de carboni, fibra, fòsfor, magnesi, vitaminesB2iB12. És una bona opció sempre que sigui amb alt percentatge de cacau i poc sucre. Tingueu en compte que la xocolata només ha de prendre's de forma ocasional, i com més pur sigui millor

Ou dur

Aquesta opció és la més fàcil i la més completa en nutrients. Un ou aporta 70 calories, 5 grams de greix saludable i 7 grams de proteïna. Aquest aliment juntament amb una peça de fruita és un berenar molt complet. Amb aquest berenar passarà satisfet tota la tarda.

Hummus amb vegetals

L'hummus fet de cigrons, és una excel·lent font de fibra que ajuda a baixar el colesterol dolent i prevenir la malaltia cardiovascular. Si això ho acompanyem amb vegetals com pastanagues perdippejarés un berenar perfecte. Aquesta opció aporta 150 calories.

Formatge

Aquest ric aliment és una font de calci, un mineral que no només manté els ossos i les dents fortes, sinó que també ajuda a mantenir els músculs, el sistema nerviós i circulatori en perfectes condicions.

Galetes o Muffins de civada

Galetes omuffinsde civadacasolansés un cereal energètic, molt nutritiu, ric en àcids grassos essencials i en aminoàcids. Podemsorprendre alsmés petits a l'hora del berenar amb unes delicioses galetes, un tros de bescuit o unamuffinde civadafetde manera senzilla a casa. No és recomanable consumir-ho diàriament però és una bona opció de tant en tant. Serà molt més saludables que els dolços industrials.

Torrades de formatge i codony.

Aquesta recepta per a nens d'entrepà de formatge i codony és molt senzilla de preparar, i pot servir per al berenar dels nens o l'entrepà del col·legi. El codony és molt ric en fibra (pectina i mucílags) i tanins, substàncies que li confereixen la propietat astringent, que alleugereix la digestió i prevé els trastorns gastrointestinals.

Entrepans saludables

Més enllà de l'embotit, podem optar per fer entrepans amb proteïnes de bona qualitat com el gall d'indi, el tofu o el pernil de qualitat. Podem optar per cremes de fruits secs. Hem de tenir en compte la qualitat de pa que adquirim.

Noves idees per oferir fruita

És un element essencial que aporta vitamines C i B, aigua, fibra i antioxidants. Ha de triar-se bé madura perquè la seva dolçor natural sigui atractiu al paladar.Pomes, taronges, mandarines o plàtans són perfectes per berenar. Preferiblement acompanyant un altre aliment. Combinacions com macedònies,pintxos, pomes o melons farcits amb trossos d'altres fruites, sucs amb fruites trossejades o, amb l'arribada del bon temps, sorbets gelats de suc completament natural.

tracking