Diari Més

+Mares i pares

Recomanacions per ajudar a dormir el teu nadó

La temperatura, la tranquil·litat, el silenci i la calma són essencials per a facilitar el somni de l'infant

Nadó dormint

Recomanacions per ajudar a dormir el teu nadóPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els primers mesos dels nadons acostumen a caracteritzar-sepelsdespertars continus. Això sumata quèels pares estan en un estat d'alerta pendents del seu petit fa que la manca de descans passi factura.

A Alemanya, es va realitzar un estudi que va ser publicat en la revistaSleep, de laSleepResearchSociety(Societat de la Recerca del Somni). L'estudi realitzat amb més de 2.400 dones i 2.100 homes per a conèixer com iquantafectava en el seu descans l'arribada dels fills, es va poder confirmar que la qualitat del somni va empitjorar en gran mesura especialment, des delnaixementi els tres primers mesos de vida.

«És important que els pares, els encarregats de la cura dels nens, els familiars i amics entenguin que a aquesta edat un nadó amb bons hàbits per a dormir és un nen que es desperta amb freqüència, però que pot tornar-se a dormir en poc temps.Despertar-se amb freqüència és apropiat per al seu desenvolupament» apunten des dela AmericanAcademyofPediatrics.

Les guies dela AEP, l'Associació Americana de Pediatria (AAP) iPinwheelsper a la Prevenció dels Estats Units realitzen tot un seguit de recomanacions per ajudar aagafar la sondels més petits.

Horaris estables

Per a ajudar el teu nadó a diferenciar entre el dia i la nit, és positiu mantenir un horari estable per a donar-li menjar, per fer la migdiada i l'hora d'anar a dormir. Aquests horaris ajuden a mantenir tranquil al petit que téinconscientmentla seguretat de saber el què passarà a continuació.

Activitat durant el dia

El nadó ha de tenir activitat durant tot dia, aspecte que és molt important per al seu desenvolupament físic. Necessitarà descansar per recuperar-se de l'energia que implica aquesta activitat.

Atenció a les seves necessitats

Atendre les necessitats del teu nadó durant tot el dia redueix els seus nivells d'estrès.La AAPrecomana prestar-li atenció al nadó quan estigui despert especialment al principi quan més necessita sentir-se tranquil i segur.

La rutina per a anar a dormir

Fer servir una rutina per a anar al llit amb activitats que l'ajudin a relaxar-se. El bany relaxat i sense presses, massatges i després quedar-se tranquils una estona. També cantar-li suaument abans de dormir o explicar un conte ajuda a establir rutina i, a més, són activitats relaxants. Estudis han demostrat que aquells petits que tenen una rutina prèvia a l'hora del somni s'adormenmésde pressa, es desperten amb menys freqüència i descansen per terminis de temps més llargs. Els experts apunten que la rutina no ha de ser molt llarga perquèsinópot arribar a associar-se a un moment de joc i lúdic més que un preàmbul per dormir.

Senyals de cansament

Quan els nadons estan molt cansats, solen posar-se inquiets i es mostren poc inclinats a dormir. Conèixerels senyalsque indiquen que el petit està cansat ajudarà al fet que es quediadormitabans que es posi inquiet.

La música i els sorolls blancs

Usa sons o música. Escoltar sons repetitius ajuda als nadons a quedar-seadormits. Pot ser un ventilador, una música suau o el tic-tac d'un rellotge. Aquesta teoria es coneix com a sorolls blancs. També pots cantar-li a poc a poquet: la teva veu pot ajudar-ho a estar més tranquil.

Bon ambient

Altres aspectes que recomanen és crear un bon ambient. La temperatura no ha de ser molt elevada (La temperatura ideal perquè el nen aconsegueixiadormir-se ha de situar-se entre 18 i 20 °C) i cal eliminar les distraccions com pantalles electròniques.

La temperatura, la tranquil·litat, el silenci i la calma són essencials per a facilitar el somni del nen i reduir els despertessis nocturns tot i que, és completament normal que tinguin lloc en els primers mesos de vida.

tracking