Diari Més

+Mares i pares

Què fer amb les joguines que els nens ja no fan servir?

Alternatives per donar una segona vida als articles que els nostres fills no fa servir

Imatge d'un nen amb una joguina nova.

Què fer amb les joguines que ja no fan servir?Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquestes dates de Nadal és el momenten el qualels nens acostumen a rebre una bona quantitat de noves joguines i probablement molts pares volen fer espai als armaris per tal d'encabir tots els articles que han rebut els més petits. Els nens acostumen a tenir joguinesamb les qualsjuguen molt però també d'altres que tenen oblidades o ja no els motiven a jugar. Existeixen alternatives per tal de reciclar aquestes joguines i donar una segona vida a aquests objectes que, de ben segur, altres infants podrangaudir.Entitats com la URV o Creu Roja han fet recollida de joguines prèvia a l'arribada dels Reis Mags però aquests objectes han de ser nous perquè consideren que «no hi ha infància de primera i infància de segona categoria. A més, no podem garantir que una joguina sigui 100% segura a partir del moment que se li ha tret del seu embolcall original».

Tanmateix, laFundació Formació i Treball amb delegació a Tarragona és una de les entitats que rep joguines de segona ma i i s'encarrega de distribuir-les entre famílies amb problemes econòmics.

Una altra possibilitat és l'intercanvi. Sovint simplement, entre les famílies més properes i amics. També hi ha entitats que organitzen ocasionalment aquest tipus d'esdeveniment que promou el consum responsable i la reutilització. El passat mes de novembre, l'entitat Porta'm a Prop,grup de suport a la maternitat, va crear un dia per promoure aquest intercanvi.

Una altra possibilitat és vendre les joguines en el mercat de segona mà. A través de la plataforma Wallapop o Vibbo. N'hi ha prou amb posar la foto del producte, les seves característiques i preu i esperar que un usuari interessat es posi en contacte per a materialitzar l'acord. Fins i tot, podem trobar pàgines específiques on vendre i llogar, aquesta és una segona opció molt interessant, les joguines dels nostres fills com per exemple la pàgina Wallyboo. També hi ha botigues físiques on poder portar les joguines i vendre-les a un preu probablement no molt elevat però que permet reciclar-les com Cash-Converter o botigues especialitzades comBaby-Eco (hi ha una botiga a Reus).

La consola també es pot donar per tal que arribi a nens hospitalitzats. D'això s'encarregaJuegaterapia, l'organització que ha construït els jardins en els terrats dels hospitals madrilenys de La Paz i el 12 d'Octubre. Pots enviar la teva consola des d'on estiguis sense cap cost. La informació es pot consultar a través de la pàgina web.

A Bonavista existeix també una botiga de l'entitat Atrévete que accepta donacions sota el projecte La Percha Solidaria. Està ubicada al carrer 8 de Bonavista. Es pot contactar al telèfon 639857482 i a través del correu electrònic lapercha@asociacionatrevete.org. Aquesta entitat, entre els projectes socials que té en marxa, buscaoferir alternatives de lleure a nens i adolescents en risc d'exclusió social.

Tot i que no podem assegurar que sigui generalitzat, algunes ludoteques i llars d'infants públiques poden acceptar, prèvia consulta, sempre que presentin un bon estat i tinguin qualitat ja sigui pels infants del centre o per fer-les arribar a altres projectes socials.

tracking