Diari Més

+Mares i pares

'Li faríes això a un adult?', la campanya per fomentar el respecte cap als infants

Presenta una sèrie de vídeos per qüestionar creences i entendre millor el món dels nens

Imatge d'un dels vídeos de la campanya

'Li faríes això a un adult?', la campanya per fomentar el respecte cap als infantsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La campanya 'En les seves sabates' ha revolucionat les xarxes els últims diesquestionant alguns dels hàbits i tracte que reben els nens en l'entorn familiar. Sota la pregunta Li faries això a un adult? la iniciativa ha obert, en determinats foros, un debat sobre els partidaris de ser més respectuós i els que prefereixen educar sent més estrictes. Les opinions són diverses atès que hi ha qui considera que no es pot treure de context mentre que uns altres opinen que cal canviar l'òptica i la manera de tractar als nens i això no implica oblidar-se de posar límits.

Algunes escenes que poden semblar normal són questiondes per la psicoterapeuta Beatriz Cazurro que proposa posar-se en el lloc dels més petits abans d'actuar. Ho fa a través d'una sèrie de vídeos on es poden veure situacions quotidianes on el nen ha estat substituït per un adult.

Entre aquests vídeos, s'aborda el fet d'obligar a menjar als nens i no deixar-los aixecar fins que s'acabin tot el que hi ha al plat. La psicopedagoga apunta que aquest fet pot tenir consequències en la capacitat d'autoregulació dels nens.

Una altra escena és la que recull el vídeo Un cachete a tiempoque aborda el càstig físic en els nens i les conseqüències que provoca les respostes violentes dins de les relacions.

També destaca un vídeo que aborda el fet de deixar plorar als nens sense rebre cap acompanyament per evitar que «es mal acostumi».

Aquesta campanya es promou amb motiu del Dia dels Drets dels Infants que va es va produir per pimer cop el 20 de novembre 1989 quan es va aprovar la Convenció sobre els drets del Nen.

En ella s'especifica que «les accions relacionades amb els nens han d'anar enfocades a prioritzar sempre el seu benestar». La impulsora d'aquesta campanya es qüestiona «com podem prioritzar el seu benestar si com a societat encara no entenem què els passa, com els passa, ni el que necessiten?».

tracking