Diari Més

+Mares i pares

Com comprar joguines durant el Black Friday sense tornar-se boig?

Alguns consells a tenir en compte per tal de realitzar un consum responsable durant aquesta setmana

Capses de regal per començar a preparar el Nadal

Com comprar joguines durant el Black Friday sense tornar-se boig?Pixaby

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fa dies que rebem ofertes a través de les xarxes socials i per tots els canals publicitaris possibles. Durant la darrera setmana de novembre, els comerços físics i en línia apliquen (a vegades aparentment) importants descomptes en els seus preus.

El Black Friday, amb origen als Estats Units, està aconseguint tal èxit a Espanya que aquesta jornada s'ha anat estenent al calendari. De fet, el que en teoria durava una jornada, es perllonga els dies previs i posteriors.

És en aquestes dates quan pares, tiets, avis comencen a pensar en els Reis Mags i les celebracions nadalenques i volem aprofitar ofertes per trobar el regal perfecte que més il·lusió li fa als més petits de la família o dels nostres amics. La febre, però, pot portar-nos a adquirir coses que no teníem pensat comprar i que triem de manera impulsiva.

Algunes organitzacions de consumidors recullen consells i recomanacions per aprofitar aquests dies traient-los profit sense caure en una compra en calent. I en concret la OCU va realitzar un estudi on destaca que no tots els productes que apareixen rebaixats en les ofertes que es mostren ho són en realitat.

En 2018, es van analitzar més de 15.000 preus diaris des d'un mes abans per a comprovar si realment hi havia ofertes en aquest dia... o si en realitat no podien considerar-se tal. L'OCU poder comprovar que el 37% dels productes analitzat havien baixat el seu preu, mentre que un 22% estaven més cars en elBackFridayque un mes abans d'aquesta data. També van trobar moltes ofertes que no van variar el preu respecte abans de la campanya.

  • Abans de començar a buscar, és important establir uns objectius i seleccionar les joguines per categories i prioritats per tal de fer la decisió més senzilla. Una bona idea és confeccionar un llistat de les joguines o articles infantils que volem o demanen els infants. Reflexionar i comparar sobre què és el que busques aproximadament i quin és el pressupost que et vols gastar.
  • Un aspecte a tenir en compte és que no per ser més car la joguina ha de ser millor. Tampoc les joguines més elaborades i elèctriques són les millors, doncs sovint no deixen espai per a la imaginació infantil. Una joguina que costa poc pot esdevenir el millor regal del Nadal.
  • També val la pena valorar que més joguines no impliquen més diversió com apunten els experts.
  • Un dels aspectes més importants a tenir en compte a l'hora de capbuçar-nos en el Black Friday és considerar les garanties de seguretat de les joguines. Poder assegurar-nos que el producte té el segell de control de la CE i compleixen la normativa, que no contenen peces petites o irregularitats que poden ser perilloses per la salut dels nens.
  • D'altra banda, tant pel que fa a joguines i a tots els productes en general, cal observar al costat del preu rebaixat sempre ha de figurar o el preu original o el percentatge de la rebaixa (o les dues coses).
  • És important també parar atenció en la política de pagament, canvis i devolucions de la botiga. Si hi ha algun canvi durant la campanya de Black Friday han d'informar el consumidor.
  • Encara que siguin rebaixes, les garanties han de ser les mateixes de sempre: recorda que si compres en persona únicament estan obligats a retornar-te els diners si el que adquireixes té algun defecte de fàbrica. Les botigues no estan obligades a retornar-te la quantia però la majoria tenen polítiques de devolució amb les quals si retornes el producte et donen un val pel mateix preu per gastar en el mateix establiment o cadena.
  • El tiquet o factura és el que necessites per reclamar davant de qualsevol problema. És important no perdre'l.
  • En les compres per Internet el consumidor disposa de 14 dies per retornar el producte sense donar explicacions: hauran de retornar-te tot l'import.
  • De cara a la compra en línia, diverses entitats de consumidors recalquen que els pagaments es facin amb targetes de crèdit, Paypal i no a través de transferències. Aconsellen comprar sempre en pàgines segures que comptin amb el protocol segur de transferència d'hipertext, és a dir, que comencin per "https".

I si parlem de joguines, sempre és recomanable veure aquest article de manera física per evitar possibles decepcions als més petits.

tracking