Diari Més

+Mares i pares

'Una bufetada a temps' no serveix per res, segons pediatres americans

El llenguatge agressiu o les natjades poden causar danys cerebrals quans els infants creixen

Nena plorant.

Pegar als nens no serveix de res, segons pediatres americansPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La criança amb respecte o criança respectuosa és un concepte que cada cop és més habitual entre mares i pares. També sentim a dir, criança natural, 'amb apego' o amb disciplina positiva. En aquests conceptes no es concep la disciplina punitiva, basada en el càstig especialment el físic. Ara la prestigiosa Acadèmia Americana de Pediatria (AAP) s'ha sumat aaquesta correntaportant un estudi afirmant que aquesta forma de disciplina no serveix de res i ben al contrari «és ineficaç en l'ensenyament de la responsabilitat i l'autocontrol dels menors».

Són moltes les persones que han crescut sota l'amenaça de la sabatilla de la seva mare i asseguren que això no els ha causat cap trauma i que en realitat «un cop al cul no fa mal aningúi ens assegurem el respectecap alspares» però els pediatres americans ho desmenteixen. Els especialistes d'Estats Units, que sumen 67.000 professionals a tot el país, han realitzat un comunicat distribuït per diversos mitjans del país i que es publicarà elpròxim 6de desembre a la revistaPediatrics, sota el títol: Disciplina efectiva per criar nens sans.

Entre les conclusions d'aquest estudi, l'AAPapunta que «el càstig corporal i l'abús verbal agressiu poden fer que un nen tingui por a curt termini, però no millori el comportament a llarg termini i pot causar conductes més agressives, segons l'AAP». En un estudi, els pediatres comparteixen els resultats i apunten que «els nens petits amb més de dos cops al mes a l'edat de 3 anys eren més agressiusals 5 anys. Els mateixos nensals 9 anysencara exhibien comportaments negatius i menys puntuacions de vocabulari receptiu, segons la investigació».

Els pediatres americans també han anat més enllà i apunten que les seves investigacions han demostrat que «cridar a un nen o avergonyir-lo públicament, pot elevar les hormones de l'estrès i provocar canvis en l'arquitectura del cervell. L'abús verbal abusiu també està relacionat amb problemes de salut mental en preadolescents i adolescents».

L'objectiu d'aquesta investigació és donar una base als pediatres americans a l'hora d'assessorar a les famílies i orientar en la manera de criar als nens i influència en visites d'ofici per ajudar els pares amb estratègies adequades per a l'edat per aplicar la disciplina però sense fer servir les natjades o llenguatge agressiu.

En realitat aquest posicionamentgenera polèmica entresels que consideren que és una bona manera de marcar límits i autoritat i evitar nens sobreprotegits i aquells que consideren que la disciplina és necessària però cal aplicar-la ambrespecte ambl'objectiu d'afavorir la maduració dels nens i nenes.

tracking