Diari Més

+Mares i pares

Coses que cal saber per protegir les oïdes dels nens a l'estiu

L'estiu és una època on s'incrementa el risc de patir otitis en els nens petits

El risc de patir otitis és més gran a l'estiu.

Coses que cal saber per protegir les oides dels nens a l'estiuPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'estiu és el moment de refrescar-se ja sigui a piscines, al mar o fins i tot a llacs o rius. Els més petits no troben mai el moment de sortir de l'aigua. Tanmateix, aquest contacte constant amb un entorn humit incrementa el risc de patir una otitis però també altres factors com poden ser l'ús abusiu d' aires acondicionats. Els símptomes són dolor d'oïda, que augmenta a la nit, febre i malestar general. En nadons, l'otitis pot provocar nàusees, vòmits, diarrea i alteració del somni.

Per aquest motiu, val la pena tenir en consideració algunes recomanacions per evitar aquesta dolorosa infecció:

  • Els nens no han de nedar en aigües poc netes, ja que les aigües contaminades afavoreixen l'aparició de gèrmens que provoquen infeccions en l'oïda.
  • Protegir el canal auditiu amb taps: en aquest sentit es recomana que, quan s'acudeixi a la platja o la piscina s'utilitzin taps de silicona o cera que protegeixin el conducte auditiu de possibles gèrmens. Si hi ha antecedents de greus infeccions podem encarregar taps fets a mida en botigues especialitzades per sellar de manera més efectiva el canal auditiu.
  • Evitar els bastonets per retirar la cera i netejar l'oïda perquè aquests elements poden obstruir el canal auditiu empitjorant eltap.
  • Evitar l'exposició perllongada a sorolls forts i a curta distància, com els petards que poden danyar l'òrgan. Es recomana limitar el temps d'escoltar música mitjançant auriculars i reduir el volum si és massa alt.
  • Si s'ha de realitzar un viatge amb cotxe de moltes hores o cal agafar un avió, mastegar un xiclet durant el camí o en l'aterratge i enlairament de l'avió anul·la l'efecte del canvi de pressió.
  • A l'hora de capbussar-se,és millor fer-ho a poc, sobretot si les aigües són profundes. Una capbussada precipitada podria provocar l'entrada brusca d'aigua en les oïdes i la consegüent aparició d'infeccions.
  • I un altre aspecte molt important és assecar bé les oïdes amb una tovallola després del contacte amb l'aigua.
  • Un bon assecat. Encara que s'utilitzin aquests taps, es recomana en sortir de l'aigua assecar sempre bé les oïdes. Aquest gest pot prevenir possibles infeccions a causa de la humitat.
tracking