Diari Més

+Mares i Pares

Ets una tieta PANK, de les que 'molen'?

El terme pank s'ha posat de moda i defineix el que les empreses no han trigat en identificar

Tieta amb neboda, divertint-se.

Ets una tieta pank, de les que 'molen'?Freepick

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les parelles amb fills sovint s'enfronten al repte de criar els infants sense gaire suport familiar, combinant horaris laborals i a ritmes que sovint ens agradaria més pausats. Tanmateix, hi ha moltes parelles afortunades que tenen un gran suport: la tietaPANK o una altra manera de dir-ho: les tietes sense fills que molen molt.

El termePANK s'ha posat de moda i defineix el que les empreses no han trigatenidentificar: dones d'edat mitjana, professionals, que no tenen fills però passen temps amb els infants dels seus germans, passen temps amb ells, van a llocs on no van amb els pares, viatgeni consumeixen. També els eduquen i tenen una relació d'afectediferent de ladels pares, però que no deixa de ser igual d'important.

L'any 2008MelanieNotkin, una canadenca especialitzada en màrqueting, va crear el termePANK(ProfessionalAuntNoKids, en català Tia Professional sense Fills) en referir-se a aquelles dones que no tenen fills ben perquè no ho desitgen o perquè no han pogut però que se'n fan càrrec dels seus nebots i a més, ho gaudeixen i treuen el màxim profit.

Les empreses no han trigatenveure mercat en aquest perfil que descriuen a dones sense fills que tenen ingressos mitjans-alts però sense tantes despesesen no tenirfills propis. És un bontargetper oferir productes i serveis que consumir amb els seus nebots. Les tietesPANK són potencials compradores de diferents productes infantils més costosos de la mitjana. A alguns països, les tietesPANK són ja protagonistes de campanyes i són unnínxolde mercat.

CatiHernández és una tiaPANK va crear el blog Born ToBePank: una comunitat on compartir les experiències, recursos i trucs en la criança dels seus nebots. A més, en l'apartatPanksaconocer, labloggera, educadora social, presenta moltes altres tietespankque aporten idees i iniciatives interessants ambels seus tiets.

L'escriptora Elizabeth Gilbert va publicar fa uns anys un llibre sota el títol de Compromesa on ja reconeixia el paper del nou model de tietes i el seu important paper en l'educació i relacions emocionals dels més petits. La reflexió que feia és que les tietes 'guays'« comparteixenuna gran responsabilitat en donar suport a mares i fills en els temps que vivim. Concretament apuntava que«, tant per a les mares en la seva criança, com per als nens en el seu creixement. Apuntava la necessitat de «dones responsables i compassives sense fills, que estiguin disponibles perdonar suport aa la comunitat en general de diverses maneres».

Per descomptat, el terme noeslimita a les dones tot i que és on més èxit ha tingut aquest concepte tan popular ja a països comEstats Unitsi els tiets Punk (ProfessionalUncle, Nokids) també tenen cada cop més presència i agafen un paper més important en la criança dels infants.

tracking