Diari Més

+Mares i Pares

Coses a fer una tarda de fred o pluja amb nens petits

Des del Diari Més, proposem algunes idees per passar una tarda de pluja divertida amb els més petits

Imatge de recurs

Coses a fer una tarda de fred o pluja amb nens petitsInternet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les tardes de fred, els pares eviten anar a jugar al parc. Sortejar les temperatures baixes implica inventar alternatives als espais exteriors. A vegades a pares, mares o avis se'ls acaben les idees. Des del Diari Més, proposem algunes coses que es poden fer per passar una tarda de pluja amb els més petits.

Les ludoteques dels centres cívics

Es tracta d'una bona solució. A Tarragona, s'ubiquen als Centres Cívics. Hi ha joguines per diferents edats i l'espai és segur. A més, té cost zero. El servei de ludoteca està adreçat a infants de 0 a 12 anys. Els més menuts han d'anar acompanyats del pare/mare o tutor, o d'una persona responsable de més de 18 anys. A Tarragona, hi ha ludoteca al Centre Cívic de Sant Salvador, al de la Part Alta, a Bonavista, a Torreforta i a Sant Pere i Sant Pau.

El forn Crusto de Tarragona

Sense voler-ho ha esdevingut coneguda entre molts pares i mares que volenpendreun cafè i tenir un espai on els petits juguin. Ubicada a RamonyCajal17, compta amb un petit espai per nens petits. No és gaire gran però suficient per passar una estoneta mirant contes o descobrint alguna joguina diferent. La decoració és minimalista i amb presència d'un jardí vertical quedonaa l'ambient un aspecte molt natural.

El Xiquiparcel Circ

És un espai infantil ubicat alCarrerSmith 77 on es poden celebrar aniversaris amb els més petits però també es pot anar una estona iprendreun refrigeri. Hi ha espai per jugar i piscina de boles, amb dos pisos d'alçada pels que ja són una mica més grans.

L'Espai de Tarragona

Un nou lloc amb una varietat de joguines molt acurada. Un espai on els infants puguin jugar de manera lliure segons el que els demani la seva imaginació. Podrem trobar cuinetes,joguinesde fusta, llibres,puzles, espai per a nadons, casetes de nines i un espai per disfressar-se. Aquest espai està ubicat al Carrer August 50. Alguns dies s'omple de molts pares que aprofiten que els nens juguen perprendreuncafèen aquestes instal·lacions.

La Piscina

Una altra opció és passar la tarda a la piscina de manera lliure, amb un adult. Les piscines interiors estan climatitzades i pot ser una magnífica oportunitat de compartir una estona diferent amb el nostre fill petit. Ben protegits quansurtinal carrer després del bany, l'humitat no ha de ser cap problema per no gaudir de l'aigua. Les piscines públiques acostumen a tenir una una profunditat més limitada i contemplenl'entradade dia.

El Museu Arqueològic

Tot i que normalment els tallers es desenvolupen en cap de setmana, el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona contempla activitats a l'interior del museu. Els nens, a partir dels sis anys, poden fer de detectius per resoldre casos a la necròpolis Paleocristiana de Tarragona iusconvertir-vos en actors romans. Mésinfo, aquí.

La sala infantil de les biblioteques

Una bona opció és anar a llegir contesdiferents a labiblioteca i passar la tarda. Sovint anem amb presses i no tenim temps de relaxar-nos fent una activitat tan senzilla i alhora tan educativa com mirar i llegir contes amb els nostres fills. A més, les biblioteques públiques de cada municipi tenen una àmplia programació de tallers infantils i lectura de contes que val la pena mirar. A laBibliotecaPública de Tarragona faran tallers infantils durant tot l'any.

Fer alguna cosa diferent a casa

I sioptem per quedar-nos a casa també hi hamoltes coses a fer per evitar l'avorriment i la monotonia i fer d'una tarda qualsevol, un moment per recordar.

Un bany especial: Si no teniu ganes de sortir, també podeu muntar el pla a casa. Omplir la banyera, tirar tot el sabó que et vingui de gust i colorant alimentari (cap producte d'altre tipus que pugui ser tòxic), posar música divertida i oblidar el rellotge. Existeixen boletes de sals de bany que quan les tires a l'aigua surten un munt d'escuma i fan olor genial. I posar música per acabar d'arrodonir-ho. Tot plegat, pot ser una bona idea per fer d'aquest bany quelcom diferent.

Jugar a les disfresses Qualsevol tipus de roba i complements, la qüestió és imaginar una disfressa i intentar crear-ho amb el que tenim a mà. I si tenim maquillatge infantil, fem un pinta-cares que segur els encantarà.

OmbresxinesesEs poden apagar les llums, fer servir una llum enfocada o una llanterna i un llençol. Una divertida activitat per jugar amb els nens.

Muntar una cabana al menjador Fem servir cadires, taules, mantes o llençols. Deixem que els petits deixin volar la seva imaginació.

Nen petit fent front al fred.

Coses a fer una tarda de fred o pluja amb nens petitsFreepick

tracking