Diari Més

+Decoració

Propostes decoratives 'hand-made' per gaudir d'un Nadal ecològic i sostenible

Aquestes dates, es poden crear elements decoratius amb materials diversos com taps de suro o palets així com càpsules de cafè reciclades

Un arbre de Nadal elaborat amb palets de fusta.

Propostes decoratives 'hand-made' per gaudir d'un Nadal ecològic i sostenibleCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El plàstic ha esdevingut la base de pràcticament tot el que ens envolta. I Nadal no és una excepció, ben al contrari, pot semblar que la decoració festiva promogui l’ús d’aquest material que difícilment es pot eliminar. Estudis recents han documentat que almenys des de la dècada dels cinquanta, s’han produït més de 9,1 bilions de tones de plàstic, la qual cosa està generant un problema. Una bona aposta és intentar reduir l’ús del plàstic. El Nadal és una magnífica oportunitat per posar-nos a prova i intentar fer efectiva aquesta fita.

I per començar, podem optar per decorar la llar amb idees de material reciclat. A més, és una bona manera de passar temps fent treballs manuals amb els més petits, si és el cas. El cartró és un material perfecte per a realitzar tota classe de figures i ornamentació nadalenca i aconseguir una decoració sostenible.

També és una bona idea fer servir fusta, com per exemple de palet per crear l’arbre de Nadal. Després col·loca-li una base i penja alguns ornaments senzills entre els llistons de fusta. Quedarà molt senzill però amb un toc chic.

El feltre és un altre material versàtil que ens pot ajudar a crear elements per l’arbre. EL principal avantatge del feltre és que és molt lleuger i fàcilment mal·leable. El suro dels taps també és un material que pot donar molt de joc per crear elements decoratius com una corona per ubicar a la porta d’entrada.

Una altra de les idees més originals per fer amb materials reciclats és la creació d’una garlanda amb llum amb càpsules de Nespresso. A més, creant o adquirint aquest tipus de producte seguim la tendència eco-friendly que han adoptat moltes firmes i marques de disseny de mobles i d’interiors.

Evitar l’ús del plàstic a les taules també és un punt positiu per ser més ecològics aquesta Nadal. Per exemple, és millor triar vaixelles, coberts, gots i copes i tovallons de cotó; i descartar parament d’un sol ús d’un només ús, com a plats, gots i forquilles de plàstic o tovallons de paper.

tracking