Diari Més

Decoració

Decorar la llar amb un estil 'hygge'

És un estil amb origen a Dinamarca que vol potenciar el plaer d'estar a casa

Imatge d'un detall d'una tassa.

Decorar la llar amb un estil 'hygge'Ikea

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Potser has vist la paraula escrita però desconeixes què és aquest mot que defineix una nova tendència: hygge. Es pronuncia hu-ga i sovint se li tradueix com «acollidor».

Menjar galetes casolanes, veure una sèrie sota una càlida manta, beure vi calent amb sucre i espècies o prendre un te en un bonic joc de cafè, tot això és hygge. Aquesta és una tendència que fa mesos que ja s'escolta al nostre país però que té les seves arrels a Dinamarca, on és pràcticament un estil de vida. També és una tendència decorativa que es basa especialment en fer que els espais siguin més acollidors i agradables a través dels teixits i la il·luminació. Un estil que convida a gaudir del temps a casa, que ajuda a sentir-te més feliç a la teva llar, sense necessitat de grans coses.

La llum ocupa un paper molt destacat. En aquest sentit, cal deixar de banda les cortines gruixudes i optar per aquelles que deixin passar la lluminositat. També petits racons amb llum càlida que donin un ambient acollidor.

Hygge també fa una gran aposta pels detalls que facin un moment senzill, un instant màgic i personal.

Per sentir una sensació de confort i calidesa inigualable quan estiguis al llit o al sofà, no dubtis a agafar una manta de pèl llarg, coixins tous, catifes... Tots ells ajuden a aconseguir aquest hygge que estem buscant. Combinar diverses catifes de diversos teixits, estampats i materials crea una sensació encara més reconfortant i agradable, tant estèticament com a l’hora d’estar a casa.

El gegant nòrdic d’Ikea aposta per aquest estil i ofereix un ampli ventall de possibilitats que representen l’estil hygge. La idea és crear els espais a la llar que permetin relaxar-se oblidant-se de les preocupacions de la vida diària.

El hygge pots incorporar-ho fàcilment a la teva decoració, a la teva llar, al confort a casa. El més important en aquest concepte és l’actitud, deixant fora l’estrès i tenir cura d’un mateix com a prioritat.

tracking