Diari Més

+Animals

Activat un servei on-line per realitzar consultes sobre el Covid-19 i els animals

Els darrers estudis apunten que la probabilitat que un gat pugui infectar a una persona és pràcticament nul·la

Gat negre

Activat un servei on-line per realitzar consultes sobre el Covid-19 i els animalsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de fer-se pública la notícia sobre el primer gat a Catalunya que ha estat contagiat per la COVID-19, els dubtes de moltes persones en relació al virus i els animals circulen per les xarxes i les informacions poden ser confoses. El gat afectat, de nom Negret i que ja ha mort, vivia amb una família amb diverses persones afectades per laCOVID-19a Catalunya i patia una malaltia cardíaca.

Els experts apunten que el risc s'ha vist és que la quantitat de virus en els gats infectats és molt baixa i que la malatia, si no hi ha afectacions prèvies, cursa un procés transitori lleu en el felí. Igualment, destaquen que la probabilitat d'infectar a una persona és pràcticament nul·la.

En particular,la OCV, Organització Col·legial Veterinària, respon a les notícies de l'aparició d'alguns casos aïllats de gossos o gats domèstics amb possibles símptomes -no confirmats oficialment- en llocs com Hong Kong o Bèlgica «de moment no hi ha prova científica que puguin ells transmetre-ho a l'ésser humà o a altres animals», apunten.

Tot i així, per aquells propietarisque tinguin dubte i necessitin ampliar la informació respecte a aquest tema o altres vinculats amb els animals i la pandèmia, l'entitat FAADA, organisme dedicat a la protecció animal,ha decidit crear un Taulell d'emergènciagestionat pel seu equip tècnic i legal.

L'entitat vol ajudar a resoldre totes els possibles dubtes així com recollir el testimoniatge de mala praxi per part de les administracions o veterinaris. FAADA activa aquest servei per tota Catalunya i constaten que reben ungran nombre de preguntes referent a aquest tema. «Tenint en compte el gran nombre de consultes que rebem i que se sumen a les que diàriament gestionem sobre altres temes, és probable que no puguem respondre immediatament a la teva pregunta», expliquen però asseguren que tramiten totes les sol·licituds.

tracking