Diari Més

+ Animals

Tips per ajudar al teu gos a suportar la quarantena

Hem de ser pacients en determinats moments amb els animals que es vegin afectats pel que està passant

Imatge d'un cadell a l'exterior.

Tips per ajudar al teu gos a suportar la quarantenaPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Gossoso gats s'han convertit en transmissors de felicitat per als seus propietaris, en aconseguir que moltes famílies o persones soles puguin estar acompanyades durant aquests dies. Els beneficis de tenir un animal a casa són encara més notables donat que ajuden a canalitzar emocions i aporten una part positiva en el dia a dia. La Fundació Affinity apunta que els animals aporten aquests dies «diversos beneficis a la relació i convivència de tota la unitat familiar: pot evitar l'estrès relacionat amb el confinament i millorar l'adaptació».

També cal pensar en el seu benestar i tenir en compte un seguit de tips per tal de mantenir el seu benestar:

  1. Hem d'evitar els riscos d'una futura ansietat per separació en el futur, i per a això hem d'evitar caure en aquestes atencions excessives i sense causa que el gos pugui comprendre.
  2. L'olfacte és una de les activitats que més relaxants pel nostre gos. Els jocs d'olfacte són senzills i en absència d'activitat física ajuden a canalitzar l'energia
  3. Malgrat hem de treure el gos a prop de casa, intenta cada sortida fer un recorregut diferent perquè tinguin imputs diferents en cada sortida.
  4. Estimula la seva ment, les llargues hores a casa i els passejos més curts poden fer-li caure en un estat d'avorriment i ansietat. Amb una cosa tan senzilla com una pilota de tennis o una pilotade gossos que estigui trencada: amb un cúter o ganivet fes-li un bon tall curvilini, i emplena-la de premis.

  • Un clàssic de les joguines casolanes es pot fer ambuna ampolla de plàstic, amb forats grans com per a permetre que els premis o les boletes de menjarpuguin sortir quan el gos la manipuli.
  • Si l'exercici físic que realitza normalment l'animal es redueix aquests dies, cal prestar especial atenció a la seva alimentació perquè el gos no augmenti de pes. En aquest sentit, pots convertir en un joc el moment del menjar, estimulant així a l'animal.
  • També és important recordar que els animals no entenen el queestàsucceint, ipotser que enveurealterada lasevarutinaestiguinmésnerviosos de l'habitual encertsmoments. Igual que amb els infants, també hem de ser pacients en determinats moments amb els animals que es vegin afectats en algun sentit pel que està passant.
  • tracking