Diari Més

+Animals

Cinc jocs per motivar el nostre gos durant el confinament

Els experts apunten que els exercicis i jocs de raonament mental són una part molt important per millorar el seu estat emocional

Gos espantat.

Gos espantat.Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Afortunadament, els propietaris de gossos podem baixar els animals al carrer durant la quarantena establerta causada per la malaltia del Coronavirus. Així i tot, són sortides breus i exclusivament dirigides a què puguin fer les seves necessitats. Aquest fet pot provocar que molts animals no cremin tota l'energia que necessiten, s'avorreixin i tinguin més ansietat del que és habitual. Dissenyar exercicis i activitats que els facin pensar i estimulin la seva ment baixarà aquest avorriment i cremarà part de la seva energia. Els experts apunten que els exercicis i jocs de raonament mental són una part molt important per millorar el seu estat emocional, no només podem nodrir una part de les seves necessitats energètiques mentals, també augmentarem el seu intel·lecte.

Les joguines per fer-los pensar

Hi ha joguines dissenyades per a introduir menjar o snacks per a gossos que el gos ha d'aprendre a treure. Són joguines interactives, la majoria de les quals es poden farcir d'aliments per mantenir una bona estonaocupata l'animal. Per a emplenar-ho, pots trobar en el mercat tota mena de galetes o pastes. També pots crear joguinesDIYcom laberints per buscar el premi. Eldogworkerés una de les joguines per a gossos que millor poden fomentar el desenvolupament natural de la seva intel·ligència, consisteix a amagar un premi sota diferents peces i que el nostre company esbrini on és.

Jocs d'olfacte

Els gossos veuen el món a través del seu nas. L'olfacte és el seu sentit més aguditzat i, mitjançant jocs, podem desenvolupar-lo. En aquests jocs no interactuem necessàriament tot el temps, però el fet de preparar-lo ens involucra en ell. Podem utilitzar tota mena d'objectes, des de les joguines per a amagar menjar, a cartons, caixes, tovalloles, mantes... A mesura que el nostre gos practiqui aquests exercicis, podem augmentar la dificultat.

Trucs d'obediència

Ensenyar al gos instruccions, com asseure's, tombar-se o donar la pota o fer una volta sobre ell mateix, fins i tot ensenyar-li a obrir calaixos és una altra manera de mantenir activa la ment de l'animal. Aquestes sessions d'entrenament obliguen el gos a activar el seu cervell. Dedicar entre 5 i 15 minuts al dia un parell de vegades a la setmana a l'aprenentatge de noves ordres li donarà al teu gos una estona d'exercici físic i posarà a prova el seu intel·lecte.

Crear un circuit d'Agiltiyal menjador.

Pot semblar una idea esbojarrada però si no podem jugar a l'exterior, podem fer servir la imaginació i col·locar cadires en forma de túnel i elements ascendents com petites escales(sempre valorant l'edat del gos i la seva motivació, no cal forçar-los perquè ell ha de gaudir de l'activitat.

En quina mà està el menjar?

Si el teu gos té alguna joguina com una pilota que el motivi també podem substituir el menjar per l'objecte. El gos ha de pensar en quina mà està el premi. Al començament no entendrà la proposta però a mesura que practiquem, podrem engrescar l'animal a participar.

tracking