Diari Més

+Animals

I tu, quantes vegades el portes al veterinari?

El 41% de les famílies visita l'especialista almenys 6 vegades a l'any preocupat per la salut dels seus companys

Un gos de la raça

I tú, quantes vegades el portes al veterinari?Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les revisions periòdiques de les nostres animals de companyia són necessàriesper assegurar-nos del seu benestar. D'aquesta manera podem prevenir malalties igarantir que gaudeixen de la qualitat de vida i el benestar que es mereixen. Com a mínim, el nostre gos ha d'anar un cop a l'any al veterinari per actualitzar les seves vacunes i realitzar una revisió, però tot dependrà de l'edat de l'animal i de si té alguna malaltia o problema de salut.

Si bé la majoria de les famílies amb animals reconeix la importància de visitar periòdicament al centre veterinari, no tots els països ho fam amb la mateixaassiduïtat recomanada per a prevenir problemes de salut.

MSDAnimalHealthacaba de presentar a Londres un estudi sobre els animals de companyia en el qual han participat més de 5.000 famílies d'Alemanya, Espanya, França, Itàlia i Regne Unit. Espanya és el país dels enquestats que visita amb més freqüència al veterinari amb el seu animal, un 41%. El 23,4% de les famílies que conviuen amb gos van almenys 6 vegades a l'any, per sobre de les quals conviuen amb un gat, un 17%. Percentatges molt per sobre de França, país on acudeixen amb menys freqüència al veterinari. Només un 18,7% dels francesos acudeix al veterinari almenys 6 vegades a l'any. La mala notícia és que encara hi ha famílies que mai visiten a l'especialista. En el cas d'Espanya, un 34% de les famílies amb mascota reconeix que acudeixen al veterinari menys d'una vegada a l'any o cap.

Entre les raons més comunes per a acudir a l'especialista, destaquen les vacunes i els controls generals, mentre que les principals preocupacions relatives a la salut dels animals són la prevenció de malalties i el control parasitari. L'estudi revela que la preocupació pel control parasitari és cada vegada major a causa de la situació ambiental actual que, amb la pujada de les temperatures, ha provocat un augment dels paràsits. Davant aquesta situació, el control veterinari ha de ser molt major sense importar l'estacionalitat per a prevenir possibles malalties.

Un dels aspectes que probablement influeixen positivament en l'increment de les visites al veterinari ésla futura baixada de l'IVA del 21% actual al 10% que introduirà el Govern en la seva pròxima reforma fiscal.

Els gats també ho necessiten

Si parlem amb els veterinaris experimentats, segurament recordin que abans els gats no visitàven pràctiament el veterinari ni es vacunàven ni identificàven quan, en canvi, sí que es feia amb els gossos. Els gats necessiten també rebre atencions veterinàries. En els nostres amics felins les revisions periòdiques ajuden a detectar qualsevol problema de salut abans que tingui conseqüències greus i es pugui tractar amb més facilitat, millorant sensiblement la qualitat de vida del gat. Cal recordar, que pels gats, la visita implica un estrès més elevat.Quan haguem de traslladar un gat hem de portar-ho en un transportí per a la seva seguretat. Evitem portar-lo agafat als braços o en caixes no habilitades per aquest fi, on fàcilment podrien escapar-se.

Quan estigui dins i et disposis a moure, tapa el transportí de manera que quedi a les fosques com si fos un cau. D'aquesta manera evitaràs que l'impacte del qual veu (lluny de la seva visió habitual). És un gest senzill per nosaltres però evitarà que el gat pugui observar gossos passant a prop seu o la visió de cotxes o persones desconegudes que l'espantin.

tracking