Diari Més

+Animals

La torsió d'estómac, un perill mortal pel nostre gos

Val la pena tenir en compte tot un seguit de recomanacions que poden ajuar a prevenir aquesta patologia

Imatge d'un

Prevenir la torsió d'estòmac en gossos gransCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tots els que tenim gossos, probablement hem sentit alguna vegada el tema de la torsió d'estòmac. La Dilatació-Torsió d'Estómac és una de les malalties més temudes pels propietaris de races grans perquè té el perill d'acabar ambla vida del nostre gos. La dilatació de l'estómac es deu al fet que hi ha una gran quantitat de gasos, líquids o menjar dins de l'estómac que impedeix que l'aparat digestiu es buidi de manera adequada i pot provocar que es giri provocant l'estrangulació dels vasos sanguinis. El gos pot patir un col·lapse i morir en poca estona si no actuem amb molta urgència.

Per això, si tenim la sospita, val la pena traslladar al nostre company com més aviat millor al veterinari per tal de confirmar o descartar aquesta patologia. En concret, trobarem alguns d'aquests símptomes:

- El gos es mostra inquiet i es queixa.

-Tracta de vomitar però no pot, l'única cosa que vomita és molta saliva amb escuma.

- Observem espasmes abdominals.

- Té l'abdomen inflat, tibant, dur ialdonar una palmada suaument sona com un tambor o una pilota de bàsquet per l'aire que porta dins.

- Està feble, deprimit i sense ganes de menjar.

La falta d'oxigen i l'incorrecte reg sanguini, a mesura que passa el temps el gos es trobarà cada vegada més feble, podent arribar a perdre el coneixement i entrar en un coma irreversible.

Per evitar arribar aquest punt, val la pena tenir en compte tot un seguit de recomanacions (malgrat pothaveraltres factors que puguin desencadenar una torsió d'estómac) que poden ajudar a prevenir aquesta patologia quemalgrat ésmés habitual en gossos de gran mida pot afectar a qualsevol animal.

- Reparteix l'aliment en diverses vegades durant tot el dia, impedeix que jugui o corri després de menjar. En aquest sentit, és millor que surti a passejar i jugar sense haver menjat abans.

- Procura que no begui una gran quantitat d'aigua de l'estirada, sobretot havent dinat.

-Evitar que el nostre gos begui grans quantitats d'aigua abans o havent dinat, ja que el pinso si és sec es podria inflar (alguns tipus de pinso es presenten en un format més gran que obliga el gos a mastegar bé abans d'empassar, la qual cosa ajuda a evitar la ingesta sobtada de grans quantitats de menjar)

- Deixa que l'animal mengi tranquil, no sotaestrèso moviment.

És important incorporar aquestes recomanacions i traslladar-les a tots els membres de la família o persones implicades en la cura i atenció de l'animal.

tracking