Diari Més

Animals

El Col·legi d'advocats commemora el Dia Internacional dels Drets dels Animals amb una conferència sobre els correbous

Tindrà lloc amb motiu del Dia Internacional dels Drets dels Animals

Imatge d'arxiu de 2015 amb un dels braus utilitzat per al correbous de la Cava, a Deltebre.

Actyma interposa dues denúncies contra correbous celebrats a Amposta a l'agostACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’I·lustre Col·legi de l’Advocacia de Tarragona (ICAT) organitza el proper divendres 13 de desembre una conferència que, sota el títol Correbous. El final? queanalitzarà la situació actual dels correbous a Catalunya, després que el passat 26 de setembre el Parlament de Catalunya aprovés una proposta de resolució a favor d’acabar amb les festes tradicionals amb bous, que obre la porta a un futur veto legal.

La Secció de Dret Animal de l’ICAT coordina aquest acte, que s’emmarca en el Dia Internacional dels Drets dels Animals, el 10 de desembre, la mateixa data en que es commemora el Dia Internacional dels Drets Humans.Des de 1997, aquesta data també és triada perorganitzacions i associacions de protecció animal el Dia Internacional dels Drets dels Animals

La conferència anirà a càrrec de Marina Vall-llosada i Magda Pujol, presidenta i vicepresidenta de Lex Ànima, la primera associació professional a les comarques de Girona per a l’ètica i el progrés en el tracte als animals, formada per professionals del Dret i de la comunicació, vinculats a la Comissió de Protecció dels Drets dels Animals de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Girona (ICAG). L’entitat treballa, juntament amb altres associacions animalistes, per acabar amb els correbous a Catalunya, després de l’accident ocorregut el passat 31 d’agost a Vidreres (Girona) quan un bou va saltar la grada per fugir de la plaça de braus portàtil, i va ser abatut a trets a la via pública després de provocar 19 ferits.

«Fets com aquest no són aïllats, i deixen en evidència la perillositat d’aquestes pràctiques, tan per les persones com pels animals», ha explicat la vicepresidenta i responsable de Comunicació de Lex Ànima, Magda Pujol, per afegir que «no cal ser animalista per estar en contra dels correbous; només cal un mínim de sentit comú: no és comprensible que en ple segle XXI es continuï celebrant aquesta pràctica anacrònica i violenta, que vulnera clarament els drets dels animals i que xoca frontalment amb l’esperit proteccionista la Llei de Protecció dels Animals catalana. Cal que els bous deixin de ser l’excepció a la llei, tal i com insta la proposta de resolució aprovada el 26 de setembre al Parlament».

L’acte, que tindrà lloc a la Sala d’actes de l’ICAT a partir de les cinc de la tarda, és obert al públic prèvia inscripció afornacio@icatarragona.com

tracking