Diari Més

+Animals

Donar cop al capó del cotxe, un gest per ajudar els gats de carrer

Els felins es refugien dins dels motors per la calor que desprenen, especialment els dies de més fred

Imatge d'un gat al carrer.

Donar cop al capó del cotxe per ajudar als gats de carrerPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'intens fred delsdies vinents, porta a diferentscossosde seguretat a alertar d'una situació que pot ser perillosa pels gats. Els felins, a causa de les baixes temperatures, tendeixen a buscar l'escalfor del motor dels cotxes i s'amaguen a l'interior del capó dels vehicles aparcats al carrer. Per tal d'evitar d'engegar el cotxe i ferir l'animal, en cas que es trobi al motor, es recomana donar un parell de cops al capó abans de pujar al cotxe i engegar-lo. D'aquesta manera, si algun gat està al motor del nostre vehicle per escalfar-se, s'espantarà i marxarà abans que sigui massa tard.

Podria donar-se que un gat petit es quedi atrapat a l'interior del motor; en aquesta circumstància, per a advertir-lo, caldria estar atent a possibles senyals com a miols d'auxili, obrir el capó i ajudar-lo. Per manipular un animal espantat com un cadell, és preferible fer-ho amb guants o bé, amb unatovallolai amb màxim cura per no incrementar el seustress. Podem intentar ajudar-lo a sortir amb algun menjaroloróscomllaunetesperò potser ha quedat atrapat.

Pot donar-se la situació que, encara que vulgui sortir, no pugui per estar atrapat.Pots intentar trucar a bombers o guàrdia urbana per tal que col·laborin en el rescat. Aquesta és una tasca complicada i dependrà de la voluntat d'ajuda de cada organisme. I si el cas és més extrem, crida a la teva assegurança perquè et facilitin una grua i puguis portar-lo al teu taller. Allí podran elevar el cotxe i fins i tot desmuntar alguna peça i accedir més fàcilment a l'obertura motora o passos de roda.

tracking