Diari Més

+Animals

Pot tenir el meu gos depressió pot-vacacional?

També noten la tornada a la normalitat i a vegades pot afectar el seu estat d'ànim

Una dona amb el seu gos de la raça Doberman.

Pot tenir el meu gos depresió pot-vacacional?Pixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Durant l'estiu, si podem gaudir de vacances o jornades intensives, tenim més temps per gaudir i sortir amb els nostres gossos. A més, el fetqueel dia tingui més hores de llum facilita les passejades més llargues i el temps a l'aire lliure. Trenquem les rutines i ens sentim més relaxats. Els nostres gossos no estan al marge d'això, donat que són animals sensibles. La tornada a la normalitat també la noten malgrat la seva capacitat d'adaptació (a diferència dels gats que tenen una major resistència als canvis) ia vegadespoden afectar al seu estat d'ànim.

Aquest patiment pot manifestar-se amb alteracions de conducta diverses. Algunes d'elles són clarssímptomesdepressius. És important saber què podem fer per ajudar al nostre amic. Alguns símptomes que podem detectar són:

Pèrdua d'hàbits higiènics

Pot ser que un gos que sabia perfectament controlar les seves necessitats, a la tornada de vacances i canvi d'hàbits, s'ho torni a fer a casa. La raó és que s'han perdut algunes rutines i el gos té certa confusió. Cal recuperar les rutines anteriors de manera progressiva i ser comprensible si en algun moment té una mala passada. És a dir, no renyar al gos i intentar treure'l al carrer amb freqüència i anar recuperant, tan progressivament com es pugui, els horaris habituals de passeig.

Ansietat per separació

Després de passar tot el dia amb tu i/o la família, pot succeir que tingui una mica d'ansietat quan se sent sol. Això es pot traduir en trencar coses o plors i lladrucs.

El millor consell per a evitar que el teu gos desenvolupi ansietat per separació és intentar fer un retorn a la normalitat progressiva. Cal fer exercici i relacionar-se amb altres individus de la seva espècie però també cal exercici mental. Els experts apunten que els exercicis i jocs de raonament mental seran una part molt important per millorar el seu estat emocional, L'ansietat per separació s'ha de tractar per tal que noesdevenguien un problema que afecti greument al benestar del gos en unaespirald'ansietat. Tambépassa perhabituar a l'animal a quedar-se només a casa de forma molt progressiva.

Activitat intensa

És normal que un gos que ha tingut un alt nivell d'activitat durant les vacances no sàpiga estigui més ensopitquanhoreduïmde manera radical. És important doncs, dedicar-li temps de qualitat on es relacioni amb altres gossos i hagi de pensar. Buscar premis enuna àrea, ensenyar pautes d'obediènciai activitats que facin pensar al gos.L'obediènciafa pensar el gos, l'obliga a concentrar-se (això implicarà un cansament mental que reduirà l'energia) i evitarà que estigui pendent d'altres estímuls.

Intenta sentir-te bé

Els gossossincronitzen i empatitzen amb el que senten i per això si nosaltres ens sentim estressats, tristos o amb ansietat també poden notar-ho i manifestar-ho.

Enriqueix el seu entorn

Compra joguines noves. Els gossos, de qualsevol edat, sempre haurien de tenir joguines disponibles i coses a fer quan no hi som a casa. Hi ha joguines dissenyades per a introduir menjar o snacks per a gossos que el gos ha d'aprendre a treure. Són joguines interactives, la majoria de les quals es poden farcir d'aliments per mantenir una bona estonaocupata l'animal. Pera emplenar-ho, pots trobar en el mercattot tipusde galetes opastes.

tracking