Diari Més

+Animals

Tips per fer un turisme respectuós amb els animals

L'entitat de protecció animal FAADA destaca algunes recomanacions per evitar caure en activitats d'explotació animal

Tips per fer un turisme respectuós amb els animalsPixabay.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Estem en l'època on s'acostumen a donar el gruix de viatges a les destinacions més exòtiques com Thailandia, Egipte o Xina. És molt habitual que alguns touroperadorsincloguin activitats que impliquin la presència d'animals quesemblendivertides i originals però que amaguen patiment per aquests. Les persones que volen viatjar però sense contribuir a l'explotació dels animals poden informar-se prèviament d'aquest tipus d'activitat. L'entitat catalanaFAADA, dedicada a la protecció i conscienciació, apunta una sèrie de recomanacions per viatjar sent respectuosos amb altres espècies. Recollim algunes d'aquestes recomanacions de l'entitat protectora:

  • No pagar per a donar menjar als elefants o altres animals als qui els seus propietaris exhibeixen o fan actuar al carrer.
  • No participar en passejos en elefant.
  • Evitar allotjar-se o menjar en hotels i restaurants que exposen animals salvatges en captivitat.
  • No participar en activitats per nedar amb dofins o altres animals salvatges. Multitud d'estudis científics demostren que els cetacis pateixen considerablement en captivitat on no poden satisfer les seves necessitats de comportament i fisiològiques. Viure en petites piscines, sense enriquiment ambiental i en reduïts grups els pot provocar estrès, un augment de la seva agressivitat, nombrosos problemes de salut i reduir les seves expectatives de vida.
  • Evitar els passejos a cavall, ruc o dromedari(especialment aquells on els animals estan sotmesos a llargues jornades, sense temps de descans i condicions d'explotació).
  • Evitar assistir a festivals cruels encara que siguin tradicionals.
  • Mai comprar souvenirs fets amb parts d'animals, niemportar-se animals vius com a record.
  • Evitar fer-se fotos amb animals que s'utilitzen per a aquest propòsit.
  • Mai pagar per a assistir a espectacles on els animals hagin de realitzar postures o comportaments impropis per a la seva naturalesa
  • No deixar-se enganyar per centres que es fan dir santuaris, orfenats o centres de conservació. És important assegurar-se primer d'anar a llocs que realment tenen el benestar dels seus animals com a única prioritat.
  • Recollir totes les escombraries, especialment els plàstics, que es pugui generar en un entorn natural.

Des de l'entitat animen a denunciar qualsevol situació que impliqui maltractament animal i recorden que calprendrematerial gràfic i recopilar tota la informació possible com les empreses responsables, condicions del recinte, comportament estrany de l'animal i tota la documentació on es publiciti l'activitat (tríptics o cartells). Posteriorment, es pot contactar amb l'entitat a través delcorrreu: turismo@faada.org.

Com a alternativa podem apostar per la visita de centres de rescat existents en tot el món que no tenen un objectiu lucratiu,sinóque per contra busquen la protecció i recuperació dels animals. També podem optar per veure els cetacis i els animals en llibertat. El turisme dirigit a l'albirament de cetacis és una elecció turística cada cop més habitual. Si es gestiona correctament, aquest tipus d'activitat és una extraordinària eina per a l'educació ambiental.

tracking