Diari Més

+Animals

Pipper, el gos 'influencer' arriba a Tarragona

Després de visitar 50 destinacions d'Espanya, el turista de 4 potes fa parada a la capital tarragonina

Pipper i el seu amo al Balcó del Mediterrani.

Pipper, el gos 'influencer' arriba a Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Té prop de 70.000 seguidors a les xarxes, i els seus curts a Youtubetenen milers de visites.Pipper, de SantSebastian, conegut com aPipperontourés el famósgos turistaque viatja pels llocs més emblemàtics d'Espanya per comprovar si són dogfriendlyi escampar el missatge de la integració de les mascotes en el dia a dia de les persones. Aquest divendres ha arribat a Tarragona, on descobrirà els llocs més coneguts de la ciutat durant el cap de setmana.

El seu amo, Pablo Muñoz, explica que després de recórrer 22.000 km, ha triat aquesta ciutat com l'última parada de la seva ruta, la qual va començar al maig de l'any passat a Salamanca. «Havíem de venir aquí perquè és un lloc turístic icònic del tema romà a Espanya», explica.

És Tarragona dog friendly?

A Pablo iPipperels hauria encantat poder visitar tots els jaciments romans de la ciutat durant aquest cap de setmana però, com diu «a l'oficina de turisme ja m'han dit que els gossos no poden entrar a cap lloc». Cosa que no passa en altres llocs amb atractius turístics romans on, com diu, «sí que poden entrar sempre que vagin lligats i siguin educats, com el jaciment d'Empúries o el parc arqueològic deSegóbriga, a Cuenca». L'únic lloc on ha pogut entrarPipper, ambaixador turístic de Castella i Lleó, ha estat a la Catedral, on li han deixat passar però agafat en braços, «val més això que res», afegeix.

Estaran allotjats al Càmping Tamarit, el qual compta amb una zona d'agility. La mitjana d'hotels que accepten mascotes a Espanya és del 18%, i Tarragona té el 50% dels seus hotels dog friendly, xifra per sobre de la mitjana europea, segons explica. En aquest aspecte Pablo hi veu un punt a favor a la ciutat, ja que hi ha llocs on la xifra és menor, a Toledo per exemple només n'ha vist un que accepti mascotes.

Pel que fa al transport públic Pablo afirma que «potser seria interessant millorar aquest aspecte», ja que a Tarragona només pots pujar als autobusos municipals si els gossos són petits i van dins d'un transportí. Des del punt de vista d'un turista «això potser no és molt pràctic», opina. Això no passa a Palma de Mallorca, on ja deixen entrar-los, lligats amb morrió, o a Madrid on ja està en marxa el tràmit però encara que no s'ha posat en pràctica.

Passejant pel Balcó del Mediterrani amb el seu amo, aPipperse li han acostat diverses persones que el coneixien a través de les xarxes, i alguns han volgut fer-se una foto amb ell. Pablo ha explicat al Diari Més que durant la seva ruta,Pipperha anat trobant monuments on el deixen passar, com el Museo de Carruajes de Sevilla, que quan va arribar va passar a admetre mascotes o l'Esglésiade les Estrelles de Palència, que té dos tipus de visita guiada al dia,una dog friendlyi l'altra no.

D'altra banda, el fet que algunes destinacions siguin patrimoni de la humanitat i que per això cal cuidar-ho més no ha d'estar renyitamb quèentrin gossos educats, tal com explica «Pompeia permet entrar amb gos a tot el jaciment, fins i tot al museu». Un altre exemple més pròxim és la Casa Batlló de Barcelona o les Torres de la Catedral de Salamanca.

Cap al descens de la xifra d'abandonaments

L'objectiu d'aquesta ruta és doble. D'una banda, es tracta d'informar a través del seu web i xarxes socials a totes aquestes famílies que tenen gos que els és més difícil organitzar unes vacances, sobre els llocs on poden anar amb els seus cans. D'altra banda també vol conscienciar a la societat espanyola i a les ciutats perquè vagin prenent exemple d'altres llocs on el dogfriendlyja és una realitat estesa, per exemple a Alemanya, Itàlia i França, i en el cas de ciutats espanyoles, Màlaga, Gijón, Madrid o Barcelona. A conseqüència d'això, l'objectiu que persegueixen és reduir la taxa d'abandonament.

A Espanya, segons Pablo, hi ha 100 mil gossos abandonats cada any, una de les xifresmésaltes d'Europa. En la mesura que en el dia a dia d'una família amb gos siguimésfàcil accedir als llocs durant vacances, hi haurà menys abandonaments. A més, davant l'augment anual de mascotes a les llars (segons afirma, avui el 40% de llars té un animal a casa), hi ha una necessitat real per als amos i«demanem quese'ns obrinels espais iestabliments».

Després d'aquesta última parada, a l'agost descansaran, i al setembretornaran a feruna altra ruta on inclouran destinacions europees. Tal com resa el seu perfil d'Instagram «el viatge continua».

Pipper al Balcó del Mediterrani.

Pipper, el gos 'influencer' arriba a Tarragona

tracking