Diari Més

+Animals

Com fer la maniobra de Heimlich que pot salvar la vida al nostre gos?

Una maniobra que pot salvar la vida del nostre animal en cas que s'ennuegui amb algun objecte

Un gos recuperant-se.

La maniobra de Heimlich que pot salvar la vida al nostre gosCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Per a evitar aquests ensurts el millor és prevenir ensenyant-li al teu gos a jugar amb joguines especialment dissenyades per a ells que no suposen un perill com altres objectes o ossos naturals.

Aquesta maniobra es realitza només en cas d'estar segur que el gos té un objecte estrany en la gola que ha obstruït les vies respiratòries respiratòries. Si l'objecte ha bloquejat totalment les vies respiratòries l'animal perdrà el coneixement.

Només en aquest cas, mentre el cor continua bategant, es realitza la Maniobra deHeimlichal gos per a llevar-li l'objecte de la gola.

Passos per a realitzar la maniobra deHeimlich

Col·loca't darrere del gos, d'esquena a tu. Si és petit agenolla't per a facilitar la maniobra. Si el gos està inconscient tombat, posa una mà a la seva esquena com a suport i amb l'altra mà estreny l'abdomen cap amunt i avanci.

Envolta la cintura del gos amb els braços. Amb la mà feta un puny col·loca-la en la part tova de l'abdomen, just sota l'última costella del gos, i embolica el puny amb l'altra mà. Si és petit en lloc del puny sencer utilitza només els artells d'una mà.

Pressiona de forma ferma i ràpida, darrere de la caixa toràcica i espina dorsal del gos, 4-5 vegades.

Revisa la boca i retira l'objecte amb els dits, comprova que respira.Les pressions han de ser fermes i fortes, però amb cura de no trencar cap costella al nostre gos. Després d'un parell de pressions, torna a buscar en la seva boca per si l'objecte ha sortit. Intentarem agafar-ho si tenim accés. Si no, continua amb dues o tres pressions més i torna a revisar la seva boca. Una vegada l'objecte hagi sortit, comprova que el teu gos respira amb normalitat.

Si no aconsegueixes alliberar l'obstrucció, realitza laCPRmentre us porten a urgències veterinàries.

La Guàrdia Civil va fer públic recentment aquesta recomanació sota el hashtag #yosipuedocontarlo

És difícil prendre la decisió de realitzar aquestes tècniques al teu gos, sobretot si estem nerviosos i no tenim coneixements previs però si la situació és realment greu, aquesta ràpida actuació pot salvar la vida del nostre company.

tracking