Diari Més

+Animals

Milers de gossos de caça són abandonats quan acaba febrer

Cada any per aquestes dates, entitats animalistes i protectores denuncien la situació d'abandonament dels animals utilitzats per caçar

Imatge d'un llebrer.

Milers de gossos de caça són abandonats quan acaba febrerPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 2014 es va estrenar un documental que any rere any es recupera per aquestes dates entre entitats animalistes per conscienciar sobre l'abandonament de molts gossos de caça. El documental aborda la realitat del llebrer a Espanya i durant els darrers anys, s'ha projectat centenars de localitats.Febrer és el mes de la por dels llebrers perquè acaba la temporada de caça i molts acaben abandonats, maltractats o fins i tot morts segons denuncia aquest documental que va donar la volta al món.

Febrer, la por dels llebrersés un documental independent que narra la terrible situació que viuen desenes de milers de llebrers cada any a Espanya. És el resultat de dos anys de treball, de filmació i edició en solitari de la realitzadora catalana Irene Blánquez. En aquest enllaç es pot veure de manera íntegra. No conté imatges explícites de violència.

Febrero, el miedo de los galgos (V.O) from Waggingtale Films on Vimeo.

Entre les races més utilitzades pels caçadors hi han els llebrers, el Pòinter, el Brac Alemany, el Setter Anglès, etc. Una enquesta realitzada per FAADA a través de laCIPAC, durant els anys 2012-2013 constatava queun 60% dels gossos de refugis i protectores de Catalunya eren gossos de caça o n’eren creuats. Un altre de les races que especialment pateixen aquesta situació és el coniller, una raça que està menys de moda.La raça com a tal es defineix com un animal afectuós, intel·ligent, obedient i se sol portar bé amb altres gossos, fins i tot amb gats o altres animals de companyia.

Nombroses entitats de tota Espanya denuncien per aquestes dates la situació any rera any. La Societat Protectora d'Animals i Plantes de Màlaga denuncia aquests dies la saturació que sofreix en les seves instal·lacions en aquests moments, ja que des del final de la temporada de caça –a principis del mes de febrer– no han parat de rebre avisos continus per a atendre gossos que han estat abandonats. El passat quatre de febrer en 32 ciutats van acollir manifestacions per mostrar el rebuig al tracte cap als animals.

També The Guardian recentment es va fer ressó de la situació dels llebrers i altres gossos de caça a finals de 2018. No és la primera vegada. Fa dos anys va ser molt sonat un reportatge de National Geographic també protagonitzat pels nostres llebrers, que parlava de d'aquesta greu problemàtica.

Galgos 112 és, entre d'altres, una associació que té delegació a Tarragona dedicada a rescatar i donar en adopció gossos llebrers i podencs arreu d’Espanya que arriben en greus condicions.Des de l’associació treballen per aconseguir un coixí econòmic que els permeti dur a terme tota la recuperació i preparació que necessiten els gossos abans de ser donats en adopció. Per fer-ho, són una organització amb molt de moviment i organitzen diferents campanyes, esdeveniments, sortejos, estands en fires o ciutats, etc. A més, col·laboren amb una gran xarxa d’associacions arreu d’Espanya i inclús amb altres països.

tracking