Diari Més

+Animals

Catnip: què és i els seus efectes en els gats?

És una planta de la família de la menta que també és coneguda com la 'droga' dels gats

Imatge d'un gat amb la planta del Catnip

Catnip: què és i els seus efectes en els gats?Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Elcatnipés una planta de la família de la menta, concretament laNepetacataria, que produeix un efecte sorprenent sobre el cervell del gat. A les botigues especialitzades i botigues podem trobar aquesta planta i joguines que contenen aquesta substància.

L'origenuna planta originària d'Europa, va ser importada a molts països del món. La planta pot créixer fins a gairebé un metre d'alçada, té moltes branques i al final de les seves tiges poden aparèixer petites flors blanques.

Després d'ensumar-la o assaborir-la, el gat comença a fregar-se sobre ella, a rodar sobre si mateix, a mossegar-la i a comportar-se de forma particular durant uns minuts, per exemple poden començar a caçar ratolins o altres animals que ells imaginen.Ésuna planta que té un efecte plaent i altament estimulant per als gats, en els felins que deriven en un comportament diferent. No afecta a tots els gats de la mateixa manera i pot ser que en el nostre no causi cap efecte. S'apunta al fet queaproximadament a un de cada dos gatssíl'afectales propietats d'aquesta planta.

Alguns estudis han reflectit diferents teories sobre els efectes que produeix la planta. La més acceptadaésque l'efecte causat és similar al de la marihuana o cànnabis en elséssershumans.

L'herbaté efectes positius pels gats però no cal abusar i cal fer-la servir de manera responsable i prudent. El més important és tenir en compte que el gat no tindrà totes les seves facultats llavors és preferible vigilar que no puguiprendremal ni patir cap accident a la llar. D'altra banda, és recomanable mantenir els accessos a l'exterior (finestres, balcons) tancats per si el gat es desboqués en excés.

Elcatnipagrada tant als gats que un truc pot ser arrebossar alguna de les seves joguines, que ja no té interès pel gat, en aquesta herba per tal que torni a ser motivadora. Alguns experts apunten que la planta també pot ser beneficiosa per tal que l'animal realitza l'activitat física. Des d'aquest punt de vista, l'herba dels gats resulta una bona aliada en la lluita contra el sobrepès.

tracking