Diari Més

+Animals

Com ajudar a les protectores d'animals amb l'arribada del fred?

És ara un moment on l'ajuda de l'exterior és molt important especialment per aquells animals més fràgils

Les protectores necessiten col·laboració solidària.

Com ajudar a les protectores d'animals amb l'arribada del fred?Pixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La tardor ja fa setmanes que ha arribat i amb aquesta, el fred i la humitat. Aquesta és de les èpoques més dures per a aquelles associacions i protectores que es dediquen a tenir cura de tots aquells animals abandonats. És ara un moment on l'ajuda de l'exterior és molt important especialment per aquells animals més fràgils: els cadells més petits, els més vells i els que estan malalts o ferits o tenen alguna discapacitat que els fa més vulnerables.

Per aquest motiu, aquesta època és perfecta per fer un esforç pel que fa a solidaritat amb els animals més necessitats que omplen refugis i gosseres. Algunes de les vies per col·laborar són:

Fer de casa d'acollida

Aquesta és una de les millors maneres d'ajudar i qualsevol associació ho agrairà enormement. La humitat al terra dels refugis durant aquesta època és molt dura pels animals i no té res a veure amb la calor que pot oferir una llar, ni que sigui els mesos més dur. Per això, una bona opció és acollir algun dels animals que més ho necessiten. Els cadells necessiten un entorn càlid per evitar contraure malalties com constipats i créixer de manera saludable. Els més vells poden tenir problemes com l'artrosis. Estar fora d'un entorn fred i rebre les atencions diàries ajudarà a minimitzar aquestes malalties.

Material com mantes, matalassos i elements d'abric

Evitar el fred i protegir als animals que viuen a l'exterior és bàsic. A més del tràngol de l'abandonament, el fet de no tenir l'oportunitat de passejar a diari, la soledat de les gàbies o l'estres d'haver de conviure amb molts més animals han de sentir fred i humitat. Igualment, els gats que porten molt malament el fred i adoren estar en un entorn càlid. Les mantes, els llitets, els llençols que ja no fem servir o fins i tot petits matalassos seran d'una gran utilitat per les associacions.

Casetes de fusta i transportins

Les casetes per refugiar-se del fred que puguem tenir dels nostres animals i ja no fem servir seran perfectes per ajudar a un refugi. El refugi pot tenir zones on no existeix sostre (en ocasions per haver superat els espais on estan refugiats els animals) i, les casetes seran bàsiques per a poder refugiar-se. Els transportins també seran de gran utilitat pels gats, ja sigui com a llitets o per poder realitzar el transport.

Pinso i menjar humit

Els gossos i gats, per regla general, hauran d'augmentar certs nutrients durant l'hivern, doncs necessiten aquest plus d'energia per generar calor i sobreviure a les baixes temperatures. Aportar llaunes i menjar, especialment, que tingui certa qualitat ajudarà al fet que els animals estiguin millor preparats per fer front a les baixes temperatures.

Donatius

Els donatius sempre seran benvinguts a les entitats protectores que depenen en gran mesura d'aquestes per continuar tenint cura dels animals i donant atenció veterinària als animals.

Voluntariat

Aquesta època es caracteritza per la duresa climàtica, fet que desmotiva o impedeix sovint que els voluntaris puguin tenir tanta disponibilitat com en altres èpoques. Donar un cop de mà, en funció de la nostra disponibilitat, serà d'una gran ajuda per les entitats. Ajudar amb la cura dels animals, ajudar en esdeveniments solidaris, realitzar trasllats en cotxe del material necessari... són moltes les maneres que podem ajudar i repercutiran en el benestar dels animals i les possibilitats d'adopció.

I aquelles entitats que es dediquen a tenir cura i protegir als gats del carrer, o gats ferals, també les podem ajudar aportant casetes i material per tal que els animals de les colònies puguin tenir refugi durant aquests mesos d'hivern.

tracking