Diari Més

+Animals

El meu gat menja plàstics, té el transtorn 'pica'?

Es tracta d'un trastorn obsessiu compulsiu on el gat comença llepant un objecte però no es queden solament en això sinó que tracten de mastegar-ho i menjar-s'ho

Gat domèstic.

El meu gat menja plàstics, té pica?Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El teu gat menja les bosses de plàstic, teixits com la llana o cordes i fins i tot mossega els cables... no s'ha tornat boig, té un problema que cal tractar per evitar que, fins i tot, la seva vida corri perill.

Els gats com tots els animals de companyia poden patirdeterminada malaltiai comportaments que val la pena conèixer per tal de poder ajudar-los. Una d'aquestes conductes queafecta elsgats és el pica. Pica és un trastorn obsessiu compulsiu que comença llepant algun objecte, però no es queden solament en això sinó que tracten de mastegar-ho i menjar-s'ho. Implica cert perill per la seva vida donat que poden arribar a intoxicar-se o ofegar-se i fins i tot empassar-se elements que els hi pot fer mal irequeririenoperació.

Mala alimentació

Una de les causes que pot provocar aquesttrastornés una dieta pobra. El gat busca els nutrients que li falten, generalment minerals i fibra, ingerint objectes que troba per la casa.

Malalties prèvies

Un altre factor que pot desencadenar aqueststrastornscertes patologies com, per exemple, la immunodeficiència o la diabetis.

Problemes emocionals

Les emocions negatives com canvis que no han integrat o acceptat poden derivar en conductes com aquestes. L'estrès, l'avorriment o situacionsen les qualspateixen nerviosisme poden ser la causa d'aquesta conducta.

També hi ha algunes races més predisposades a patir aquest tipus de malaltia com elsiamès. Es deu al fet que tenen una major predisposició a la succió, la qual cosa els pot portar a desenvolupar la malaltia de pica.

És important tenir molt en compte que mai se solucionarà aquest problema fent servir elcastic. Aquesta resposta, com apunten els experts en etologia, pot agreujar el problema.

Consells

Si creiem que el nostre gat pot patir aquesttrastorn, hem de visitar el veterinari o consultar algun expert acreditat en comportament felí. És vital que li facin una revisió per detectar qualsevol problema físic. Igualment, podem començar a fer alguns canvis:

- Buscar un altre tipus de pinso de més qualitat que li pugui aportar tots els elements nutricionals que necessiti.

- Retirar tots aquells elements que puguin ser perillosos com plàstic, cordes, cables o teixits.

- Enriquir l'ambient de l'animal per evitar que caigui en l'avorriment. A vegades, una situació de pocs estímuls pot derivar en aquesttrastorn. Es poden oferirjoguines trencaclosques, pilotes interactives, per tractar de mantenir-lo ocupat a més de fer-se amb un rascador gran on es puguientretenir.

- Si hi ha hagut canvis a casa seva o a la seva vida, dediqui temps dequalitata l'animal per tal d'ajudar-lo a adaptar-se.

La pica és untrastornque requereix cert temps de recuperació. No s'ha de perdre l'esperança si no se soluciona de manera immediata. Consultant un professional,l'ajudaràa superar-ho.

tracking