Diari Més

+Animals

Els collarets de pinxos per gossos ja estan prohibits a Tarragona

Són molts els experts que apunten que un passeig amb aquest article pot generar ansietat

Imatge d'un llebrer.

Els collarets de pintxos per gossos estan prohibits a TarragonaPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els collarets de pinxos són aquells que s'utilitzen, teòricament, per evitar que els animals tirin de la corretja i es frenin. Han sigut sempre molt polèmics trobant detractors i persones que asseguren que els hi funciona. Es tracta d'un collaret que produeix dolor o molèsties i d'aquesta manera els animals no tiren tant. La realitat és que sí produeix dolor o molèsties sino l'animal no deixaria de tirar.

Són molts els experts que apunten que un passeig amb aquest article pot generar ansietat per parts iguals. El gos no gaudeix del passeig niaprèna passejar sense tensió. Els collarets de pues poden donar lloc a efectes secundaris tals com la depressió, l'agressió redirigida, la deterioració de les relacions socials.

A ciutats com Barcelona ja fa anys que estan prohibits. Ara, a Tarragona, amb la nova Ordenança sobre la Protecció, la Tinença i la Venda d'Animals tampoc estan japermesos. En particular, l'article 36 d'aquesta normativa apunta que «estan prohibits els collars estranguladors i elèctrics i amb elements punxants o qualsevol altra que afecti el benestar de l'animal.»

Els animals han de caminar pel carrer «lligats mitjançant una corretja o cadena i dur collar amb una placa identificativa amb el seu nom i les dades de la persona que n'és propietària o posseïdora».

Existeixen alternatives molt més benèvoles per a la salut del teu gos que tenen la finalitat de reduir la seva força quan sortiu a passejar. És el cas dels collaretsHaltiiEasyWalk. El més interessantés recolzar-se en professionals acreditats per areeducar al gos amb aquest comportament.

Nova Zelanda, Àustria, Suïssa, la província canadenca de Quebec, i molts altres països han fet dels collarets de pinxos eines il·legals.

tracking