Diari Més

+ Animals

Consells per calmar el teu gos quan tirin petards per les revetlles

Els dies posteriors a les revetlles els centres d’acollides d’animals es troben amb molts gossos que s’han escapat per la por

Gos espantat.

Consells per calmar el teu gos quan tirin petards per les revetllesCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sant Joan, Sant Pere i festes majors. Comença l'època de revetlles on els petards són els protagonistes. Tirar un petard i que peti fort pot ser un acte molt divertit per amenitzar les revetlles, però pels animals de companyia és una de les pitjors èpoques de l'any. El pànic i el terror dels animals pel fort soroll i de manera inesperada dels petards, produeix que alguns gossos passin una de les pitjors nits de l'any. Segurament durant el procés de socialització de l'animal no van acostumar-se a aquest soroll tan intens.

Per combatre el temor i fer més amenes les nits de revetlles, us recomanem un seguit de consells perquè els vostres animals de companyia no ho passin tan malament. Com a conseqüència d'aquesta por, els dies posteriors a les revetlles els centres d'acollides d'animals es troben amb molts gossos i altres animals que s'han escapat pel terror que els hi provoca.

En primer lloc, els gossos tenen pànic als forts sorolls com el dels coets a causa de la sensibilitat auditiva, poden escoltar fins a 60.000 Hz. Un soroll que és inaudible pels humans, fa que els animals associïn aquest so tan fort i de manera inesperada a un possible perill immediat. Per tant, es produeix una situació d'estrès que no arriba a esfumar-se perquè el següent petard ja ha sonat.

El responsable de l'animal és el referent de seguretat de l'animal, per tant el propietari s'ha de mostrar amb un caràcter calmat per transmetre-li aquesta sensació. No deixar-lo sense lligar en cap cas és el millor que es pot fer, s'evita que s'escapi. Cal destacar que extremarem les precaucions amb el tipus de collaret o arnès que utilitzem, atès que si estiren cap endarrere i va massa fluix, fàcilment poden treure-se'l i fugir.

Hem de procurar que els passejos siguin tranquils i sense tensió de la corretja, i mirar de sortir al carrer a hores que no hi hagi molt enrenou. Un dels millors consells és respectar les decisions del teu animal, si esvol amagar valla pena respectar-ho.

Crear una zona de seguretat, pot ser una gran solució. El lloc servirà al gos per amagar-se mentre dura el soroll. El refugi ha de ser de dimensions reduïdes i fosc.Pot ser útil el transportícaní o una senzilla caixa decartró. Si té un nivell incipient d'ansietat, pots intentar distreure-ho amb una joguina que li agradi o el seu menjar preferit.

Hem d'intentar reduir el soroll dins de la casa: deixar la tele o la ràdio encesa; tancar les finestres... I sempre que sigui possible, estar a casa amb ell, ja que el fet que els propietaris estiguin a casa dona molta seguretat al gos.

Els gossos i els gats tenen actituds semblants, però per als segons és una mica més complicat perquè tendeixen a sortir més. És recomanable tancar-los durant la nit, encara que estiguin miolant. També és recomanable tancar les finestres perquè no arribi el soroll ni els gats puguin saltar-hi.

En casos extrems,en quèl'animal pateix un estat d'ansietat greu és recomanable visitar el veterinari que ens aconsellarà sobre la possibilitat d'administrar un producte per fer que el gos estigui més relaxat i tranquil. Hi ha molts productes al mercat, fins i tot alguns creats expressament per combatre la fòbia al soroll. És important però, no fer-ho de manera autònoma i visitar un professional que ens concretarà la dosi i la manera d'administrar el producte seleccionat.

tracking