Diari Més

+Animals

Per què no rapar el gos amb la calor?

Consultar amb el veterinari o amb un professional de la perruqueria serà la garantia de que tractem el nostre gos de la millor manera possible

La importància de protegir els gossos  amb la calor.

Per què no rapar el gos amb la calor?Pixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La primavera ja ha arribat. Quan comença la calor volem estar fresquets i també que ho estigui el nostre gos. Tot i que cada cop es veuen menys, encara a vegades es poden observar gossos rapats passejant pel carrer. Però, és correcta aquesta pràctica?

Hem de tenir en compte que els gossos no suen per la pell de la mateixa manera que ho fem els humans. Els gossos regulen la calor principalment pel nas i per la boca. També ho fan per les glàndules sudoríparesdels coixinets de les seves potes.

El pèl, especialment amb la calor, és el principal protector de la pell i també protegeix al gos d'un possible cop de calor. La pell i el pèl compleixen la funció de regular la temperatura corporal. Per tant, deixar a un gos nu, en època de risc de cremades pel sol i de cops de calor, per molt còmode que pugui resultar per al seu propietari o per al perruquer, no és saludable per ell. A més,exposem al nostre gos a la picada del mosquit que transmet la Leishmaniosis.

Amb la calor hi ha races, especialment les del llarg, que sí poden rebre un tall de pèl més considerable però mai rapat de tal manera que la seva pell quedi nua. A més, cada raça de gos té unes necessitats específiques pròpies del seu pelatge que hem de respectar.

Hi ha alternatives a rapar el pèl del gos que poden ajudar a desfer-se de tot el que li sobra quan fa les mudes o quan arriba la calor: eldesllanat. És un raspallat profund que afecta a les dues capes de pèl que tenen molts gossos i els ajuda a desfer-se de tot el sobrant.

Consultar amb el veterinari o amb un professional de la perruqueria (evitant els aficionats) serà la garantia de que tractem el nostre gos de la millor manera possible. Mantenir el nostre gos hidratat i evitar espais molt calurosos serà la millor alternativa al rapat per afrontar la calor.

Cremes solars

Els gossos, especialment els blancs, necessiten protecció solar especialment a la part de la trufa, al voltant de la boca i les orelles. Existeixen protectors solars crear especialment pels nostres animals. Amb el sol intens de la primavera i especialment de l'estiu, poden patir cremades i contreure càncer de pell per prendre el sol sense protecció. Preferiblement, cal fer servir aquesta crema específica.Si fem servir una crema de persones, la primera clau és triar una crema infantil o hipoal·lergògena, sense olors ni fragàncies, sense tints solars ni colors, que contingui un factor de protecció almenys entre 30 i 50. És millor realitzar la consulta al veterinari per assegurar-nos que és la més adient.

tracking