Diari Més

+Animals

Quants animals de companyia estan permesos en un pis a Tarragona?

La nova ordenança de Protecció Animal ha modificat aquest aspecte respecte a la normativa anterior

Imatge d'un gos de raça petit.

Quants animals de companyia estan permesos en un pis a Tarragona?Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una de les novetats de l'Ordenança deprotecció, tinença i venda d'animalsde Tarragona és la que fa referència alnombred'animals que es poden tenir a la nostra llar.

Anteriorment, en l'ordenança cívica de l'any 2005, el nombre quedava limitat a tres animals, jafossingats, fures o gossos. Actualment, ha desaparegut aquesta limitació i es valoren les condicionsen les qualses tenen els animals.

La tinença d'animals domèstics de companyia resta condicionada al compliment de tot un seguit de requisits per part de les persones propietàries segons recull el text de la normativa.

Pel que fa als jardins i terrenys: els animals domèstics de companyia mai no poden tenir com a allotjament permanent els espais exteriors, excepte que disposin d'una caseta o aixopluc adequat contra la intempèrie i no produeixin molèsties, especialment els que es mantenen en zones exteriors i en caneres.

Els animals de companyia que es mantenen lligats o en un espai reduït, no poden restar en aquestes condicions més de 8 hores seguides i no impossibilitar els seus moviments. De la mateixa manera, han de poder accedir a una caseta o aixopluc destinat a protegir-los de la intempèrie. També, l'espai on visquin els animals ha de ser higiènic i la retirada d'excrements i d'orina s'ha de fer de forma diària.

En definitiva, l'Ajuntament no posa limitació alnombred'animals en un pis o una casa peròsírecull l'obligatorietat de mantenir a l'animal i l'espai en condicions sense causar molèsties a tercers. El nombre màxim pot variar segons l'espècie animal a considerar. En aquest sentit, elconsistoripodrà limitar, fent servir un informe tècnic on analitzi les condicions, el nombre d'animals que es posseeixin.

A l'horade passejar pel carrer, sí que existeix una limitació. En cas de gossos no perillosos no es podran porta alhora més de sis gossos. En cas dels gossos considerats potencialment perillosos només es podrà portar un animal alhora. Requerirà, entre altres aspectes, a més d'una llicència particular per poder tenir-los, una altra específica per elspaseadoresde gossos potencialment perillosos, pòlissa d'assegurança en vigor on figuri obligatòriament: identificació de l'animal i la responsabilitat civil per danys a tercers indicant la cobertura mínima que estableix la Llei.

tracking