Diari Més

+Animals

Un gest per evitar que el nostre gat s'estressi

Consells i recomanacions per reduir l'estrès en gats quan han d'anar a passar consulta

Un gest per evitar que el nostre gat s'estressi

Un gest per evitar que el nostre gat s'estressiCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els gats són animals territorials, amb el que és fàcil deduir que molta gràcia no els fa sortir de casa, i la gran majorias'estressanquan ens dirigim al veterinari a passar consulta. Només amb una sèrie d'aspectes a tenir en compte es pot minimitzar el mal tràngol d'aquesta experiència.

-Quan haguem de traslladar un gat hem de portar-ho en un transportí per a la seva seguretat. Evitemportar-lo agafat als braços o en caixes no habilitades peraquestfi, on fàcilment podrien escapar-se.

-És ideal fer una adaptació positiva del nostre gatamb el transportíperquè ho relacioni amb alguna cosa quotidiana:hauríem de deixar el transportísempre visible com si fos part del mobiliari de la casa, posant un llitet dins, odonant-li de menjaro premis de manera habitual i, sense tancar-ho per tal que entri de manera relaxada i no amb una actitud d'alerta.

-Buscar un transportí de fàcil neteja: ja que de vegades poden orinar-se o defecar pels nervis. Eltransportí més recomanable ésaquell que tingui la suficient alçadaper quèel gat pugui posar-sede peui donar-se la volta. És a dir, tingui cert espai per moure's. A més, els més segurs són els de plàstic, més robusts i menys calorosos que els de roba.

- Quan estigui dins i et disposis a moure, tapa el transportí de manera que quedi a les fosques com si fos un cau. D'aquesta maneraevitaràsque l'impactedel qualveu (lluny de la seva visió habitual). És un gest senzill per nosaltres però evitarà que el gat pugui observar gossos passant a prop seu o la visió de cotxes o persones desconegudes que l'espantin.

-Posar alguna joguina o peça de roba que al gat o a la gata li agradi, que la olor li sigui habitual. També existeixen productes veterinaris que es poden ruixarsobre el transportío la tovallola que posem a dins que poden tranquil·litzar a l'animal

-Portar eltransportínamb delicadesa, sense moltes sacsejades quan el fiquem al cotxe i quan el traslladem.

-Dins del cotxe, lliga'l amb el cinturó de seguretat per evitar que pugui caure per una frenada. És convenient que mantinguem tapat el transportí mentre s'espera, sobretot si la nostra gata o al nostre gat veiem que està més tranquil així.És més recomanable també col.locar el transportíen una alçada elevada i no a nivell de terra on altres gossos s'aproparan a olorar. El contacte proper a un altre animal, genera un granestres. Mai hem de posar a la nostra gata o al nostre gat davant d'un altre gat o una altra gata que espera. Cal pensar que entre ells es veuen com una amenaça i això els farà posar-se més nerviosos.

-La manipulació ha de ser curosa i el màxim de respectuosaper part dels veterinaris per evitar traumatitzar el gat. La manipulació per part del professional amb tovalloles en cas que el gat estigui molt estressat potajudar al fet quesigui menys aclaparadora per l'animal. També existeixen clíniques amb el distintiu Cat Friendly Clinic i International Cat Careque distingeix aquelles que saben com minimitzar l'estresen els seus pacients felins.

Seguint aquestes recomanacions, facilitem que el gat estigui més relaxat per visitar la consulta i l'experiència no sigui tan estressant.

tracking