Diari Més

+Animals

Com ajudar els nostres animals de companyia a afrontar el fred?

En cap cas l'animal ha d'estar tot el dia en l'exterior si la seva caseta no està preparada per protegir-lo del fred i la humitat

Un dels gossos

El fred afecta als animals de companyia: consells i precaucionsPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El fred tambéafecta elsanimals que conviuen amb nosaltres. En realitat, depenent de l'espècie, la raça, l'edat i el tipus de pell i pelatge el fred tindrà unes conseqüències sobre el seu cos o unes altres. Moltes entitats protectores recullen mantes i materials aïllants per ajudar els animals als refugis. És una bona manera d'ajudar.

En els gossos

Alguns gossos pel tipus depeltenen més defenses i suporten millor les baixes temperatures com són els gossos nòrdics,terranovaso el pastor alemà. Altres per contra, són més fredolics, perquè tenen elpelmés curt. Per exemple, llebrers, conillers,dogosargentins,xihuahes,beagle, bóxer, el dobermanno el dálmatai bassethound(o barreges d'aquestes races). Si veus que té fred, no ho dubtis, protegeix-lo.

Alguns símptomes que poden indicar que l'animal passa fred són tremolors corporals, cansament o mobilitat lenta, respiració lenta o si tenen el nas o la pell seca, pot estar passant fred.

Un altre dels consells per a tenir cura del teu gos davant del fred és vigilar la salut de les seves oïdes. Moltes races tenen la zona de les orelles especialment sensible. Per això, cal assecar correctament aquesta zona per a no exposar-los a una otitis. L'humitat i el fred pot ser contraproduent.

També cal protegir els coixinets dels gossos amb cremes protectores. És una zona que es va fent forta amb el temps i és molt resistent però això no vol dir que siguin pedra i no pateixin laneu, lacalorollargues caminades, sobretot si no estan acostumats.

Els que viuen a l'exterior, davant condicions extremes i senseinstal·lacionsadequades poden patir greus conseqüències. En cap cas l'animal ha d'estar tot el dia en l'exterior si la seva caseta no està preparada per protegir-lo del fred i la humitat. I tampoc és gens recomanable que estigui lligat a una cadena que pot quedar congeladaa terrasense permetre la mobilitat de l'animal. Recordem que segons l'ordenança de Protecció Animal Tarragona, els animals no poden estar lligats més de vuit hores i han de tenir refugi de les inclemències (articles 8 i 4).

Assegura't també que tingui accés constant aaigua neta i sense congelar, tant dins de la llar familiar com quan estigui al pati.

Siviu a una caseta deusassegurar que estigui preparada per aïllar de temperatures extremes i de la neu o la pluja. Evitar filtracions d'aigua ila humitatés molt important. Cal revisar els coixinets del gos per descobrir si té alguna irritació. També intentem que no jugui amb fonts o llacs gelats perquè podria tallar-se amb el joc. Siés un cadell estàmalalt és gran o té fred, entra'l a casa per evitar que ho pugui passar malament.

En els gats

Sí és un gat de pocpèl com el siamès o elsphynxcal vigilar perquè tenen menys defenses davant les baixes temperatures. Succeix el mateix si és un cadell i per això és millor evitar que surtin a l'exterior.

Els gats són intel·ligents i molt fredolics. Ells buscaran el lloc de la casa més calent.Si el gat té accés a l'exterior, és important treure-lila humitatde la pell i vigilar els coixinets de les seves potes i l'espai entre dits on es pot congelar l'aigua.

Si el gat té més de set o vuit anys el seu sistemaimmunològicpot ser una mica més feble. Si podem evitar que surti a l'exterior millor, per evitar afectacions respiratòries, infeccions secundàries, febre o altres malalties. Igualment, sitens un gat sènior el fred potafectar a les seves articulacions si té problemes d'artrosiso artritis.

En els conills

Amb les baixes temperatures, el conill comença a menjar més del normal i el seu pelatge es torna més gruixut. Aguanten bé el fred però cal protegir-los. Cal col·locar l'espai on viu dins de casa, en un lloc no excessivament calent. Si no fos possible, se situarà en un lloc protegit del vent i elevat, evitant així el contacte amb la humitat del sòl. S'aïllarà la caseta tant per fora com per dins, assegurant-nos que es deixa suficient espai perquè es renovi l'aire de l'interior. Cal proporcionar un refugi a l'interior de la conillera, utilitzant palla o jaç higiènic específic per a això, que ha de canviar-setots els dies.

tracking