Diari Més

Oci

Els Clicks tornen a omplir Montblanc

La vila acull la 13a edició de Clickània després de l'aturada de l'any passat

Figures de Playmobil en un diorama d'edicions anteriors.

Els Clicks tornen a omplir MontblancClickània

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els dos propers caps de setmana Montblanc tornarà a acollir Clickània, el Festival de Playmobil. En aquesta edició la durada serà de sis dies: 9, 10, 11, 12, 16 i 17 d'octubre, aprofitant que dimarts és festiu.

Així, la capital de la Conca de Barberà recupera una de les seves cites familiars i de col·leccionisme més populars després de la seva suspensió, l'any 2020, a causa de la pandèmia. I ho fa recuperant el cartell previst per l'any passat, obra del pintor montblanquí Natan Tarragó, on es barregen figures inspirades en el món de Playmobil amb miniatures que fan referència a Montblanc.

En aquesta edició, però, s'ha adaptat el festival per tal de garantir la seguretat de visitants i expositors. D'aquesta manera, l'antiga església de Sant Francesc seguirà sent el punt central de Clickània, però s'ha marcat un aforament màxim i els visitants només hi podran entrar en franges de dues hores: de 10 h. a 12 h., de 12 h. a 14 h., de 15 h. a 17 h. i de 17 h. a 19 h., amb una aturada de 14 h. a 15 h. per a la neteja. A més, les entrades s'han de comprar a través de la plataforma Codetickets a la qual s'hi accedeix des del web del festival (www.clickania.cat). A causa de les limitacions per la pandèmia, la nau central i les sales del claustre acolliran una part de l'exposició de diorames temàtics, i hi haurà dos espais més amb diorames: el CIAR, Centre d'interpretació de l'Art Rupestre, i l'antic hospital de Sant Marçal, que s'estrena a Clickània.

Els diorames que es podran contemplar enguany són Aventures Indiana Jones, Buckingham Palace and the Queen of England, Conte contat ja està explicat, El màgic món de les fades i les princeses, El poble del Pare Noel, Esquimals a l'Àrtic, Estiu al càmping, Marxem de campament! i Playmuseum. En paral·lel, hi haurà la carpa amb botigues especialitzades, el concurs de creació de diorames i l'exposició del seguici de Montblanc, que consta d'un total de quinze diorames. Es repeteix també el concurs del Click Amagat, pel qual els visitants hauran de localitzar als aparadors de Montblanc figures de la Setmana Medieval. A més, se sortejaran productes Playmobil, però no es farà com fins ara, amb butlletes en una urna, sinó telemàticament.

tracking