Diari Més

Televisió

'Loki': 'El ministerio del tiempo' en versió futurista de Disney

La plataforma comença a emetre dimecres la nova sèrie, derivada de 'Vengadores: Endgame'

La nova sèrie de Disney, 'Loki? de l'univers Marvel, comença aquest dimecres.

'Loki': 'El ministerior del tiempo' en versió futurista de Disney

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Loki, un dels personatges secundaris més interessants de l'univers Marvel, és el protagonista d'una esperada sèrie pròpia que s'estrena aquest dimecres a Disney+ amb una història que sembla una derivació futurista de l'espanyola 'El ministerio del tiempo'.

Partint d'una escena de 'Vengadores: Endgame' en la qual Loki (Tom Hiddleston) desapareix en un forat del temps en tocar el poderós Teseracto (aquest cub de llum blava brillant que es guarda a Asgard, el regne de Thor i Loki), els creadors de la sèrie construeixen una potent història d'aquestes que li agraden tant a Hollywood, barrejant tot tipus de línies temporals.

L'acció comença el 2012, però passa també per 1549, 1858 o fins i tot per l'any 79 després de Crist, ni més ni menys que en una Pompeia a punt de ser sepultada per la lava del Vesubi.

Múltiples escenaris per a situar a Loki com un presoner d'una cosa anomenada l'Agència de Variació Temporal, encarregada de vetllar per la Sagrada Línia Temporal, o el que és el mateix, la història tal com es coneix -en el món Marvel, clar-.

Igual que passa en la popular sèrie espanyola, a 'Loki' qualsevol esdeveniment que no segueix aquesta línia temporal amenaça l'equilibri històric i, per tant, el món.

I també aquí hi ha personatges -coneguts com a 'variants'- que són els responsables que les línies es trenquin i es diversifiquin en múltiples sublínies que a 'Loki' poden derivar en una 'Guerra multiversal' que suposaria la destrucció de tot.

Una trepidant i divertida història que transcorre després dels esdeveniments de 'Vengadores: Endgame', quan tots els superherois s'uneixen per a vèncer a Thanos, la qual cosa passa per destruir les gemmes de l'infinit.

Encara que a 'Loki' no apareixen altres superherois marvelians, sí que hi ha picades d'ullet a les seves històries, com l'aparició del Teseracto o de les gemmes de l'infinit, ara convertides en petjapapers.

Però es tracta d'una història independent, composta de sis episodis d'al voltant de 45 minuts cadascun, i que a tenor dels dos primers facilitats a la premsa, no sembla que es vagi a unir immediatament a la història coneguda dels Venjadors.

Encara que al mateix temps i en funció del que Disney planegi per als Venjadors, podria tenir un fort impacte en la seva història perquè qualsevol cosa pot passar amb els múltiples salts de temps, en els quals Loki i l'agent Mobius (Owen Wilson) persegueixen una variant que està amenaçant tot l'ordre establert pels Guardians del Temps.

Uns guardians que a penes apareixen esbossats en unes seqüències de dibuixos animats que introdueixen a l'espectador però també a Loki en aquest món paral·lel, amb una estranya estètica vuitentera en el seu interior, que contrasta amb la civilització futurista del seu exterior.

Al costat d'Hiddleston i Wilson, el repartiment també inclou a Gugu Mbatha-Raw ('The Morning Show'), en el paper de la jutge Ravonna Renslayer; Wunmi Mosak ('Casa ajena'), com la caçadora B-15, o Sophia Di Martino ('Flowers') i Richard E. Grant ('Star Wars: L'ascens de Skywalker'), els personatges del quals encara no se sap res.

Ua mena de thriller de ciència-ficció, amb molt d'aventures i tocs de l'esmolat humor característic de Loki en una sèrie dirigida per Kate Herron ('Sex Education') i amb Michael Waldron com a guionista principal, un treball que ha compaginat amb el de 'Doctor Strange 2: El multivers de la bogeria'.

'Loki' és la tercera sèrie que estrena Disney+ de l'univers Marvel, després de la genial 'Bruja Escarlata y Visión' i la més decebedora 'Falcon y el Soldado de Invierno'. Per a finals d'any s'esperen 'Hawkeye' i 'Ms Marvel'. I és només l'inici del desembarcament en la plataforma de Disney d'una infinitat de productes televisius relacionats amb aquests superherois.

tracking