Diari Més

Cultura

El retrobament d'El Petit de Cal Eril a Guissona i els curts de Pablo García Canga, cultura en línia

La Sala Virtual de Cine estrena aquest divendres 'Mi vida con amanda', de Mikhaël Hers

Joan Pons (El Petit de Cal Eril) canta de forma expressiva en el seu concert al Primavera Sound.

El retrobament d'El Petit de Cal Eril a Guissona i els curts de Pablo García Canga, cultura en líniaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'agenda cultural en línia d'aquest divendres ve encapçalada pel concert d'El Petit de Cal Eril des del teatre de Guissona. La banda de Joan Pons es retroba físicament després de més de dos mesos de confinament per oferir una actuació especial sense públic que s'estrena a internet aquesta nit, amb cançons dels seus àlbums en re-versions inèdites. Al seu torn, la Filmoteca de Catalunya afegeix al seu programa en línia 'Dies curts' l'obra de Pablo García Canga, que precisament acaba d’estrenar el seu darrer curt al D’A. També segueix la retrospectiva en línia dedicada a Pere Portabella, amb ‘Informe General’, que es pot veure fins dilluns 1 de juny.
Els músics d'El Petit de Cal Eril es retroben després de més de dos mesos de confinament amb un concert especial des del teatre de Guissona, on interpretaran cançons dels diferents discos del grup en re-versions inèdites. La trobada amb el públic encara haurà d'esperar: el concert, rodat per Escafior Films, s'estrenarà en línia aquest divendres a les deu de la nit, amb una entrada «especial» a 10 euros limitada a 333 usuaris.

El passi inclou la visualització del concert des de la seva estrena i durant 24 hores, la descàrrega del disc del mateix directe en edició digital limitada (mesclat i masteritzat), i també la connexió amb els membres de la banda per comentar l'esdeveniment des de diferents perspectives: lletres, producció, audiovisuals, interpretació, organització -això, el diumenge 31 de maig al vespre.

Més 'Dies curts' a la Filmoteca

'Dies curts' és una iniciativa engegada per Filmoteca de Catalunya amb la voluntat de fer més visible un format «maltractat» com el curtmetratge. Amb aquests canal de difusió virtual s'ofereix una alternativa als problemes de distribució i exhibició d'aquest format cinematogràfic, i una eina «per conèixer cineastes i alhora fer passar aquests dies de confinament de la manera més curta possible».

Setmanalment la Filmoteca ha anat desvetllant el treball de cineastes diversos. Pablo García Canga és el vuitè del cicle. El YouTube de l'equipament ofereix ara i fins al 10 de juny diversos curts i migmetratges de Canga, que precisament ha estrenat el seu darrer treball al festival de cinema d'autor D'A, enguany allotjat a la plataforma Filmin per la crisi del coronavirus.

El cicle ha permès veure fins ara l’obra de Carolina Astudillo, Carla Simón, Blanca Camell Galí, Adrián Orr, Elena López Riera, Belén Funes i Diana Toucedo (els seus curts estaran encara disponibles fins dimecres 3 de juny), amb un total de més de 10.000 reproduccions.

D'altra banda, la Filmoteca dona continuïtat a la retrospectiva que està dedicant al cineasta Pere Portabella, i ho fa amb un dels seus títols més celebrats, 'Informe General', que es pot veure al canal de YouTube de l'equipament fins el proper dilluns 1 de juny.

Encara en cinema, i mentre no arriba la reobertura de les sales, la plataforma Sala Virtual de Cine estrena aquest divendres 'Mi vida con Amanda', de la distribuïdora La Aventura. Seleccionada al Festival de Venècia i nominada als Premis Cèsar a Millor Actor (Vincent Lacoste) y Millor Banda Sonora, és el tercer llargmetratge del francès Mikhaël Hers. La pel·lícula tracta una història familiar i col·lectiva, com un exercici sobre la cerca de l'enteniment en moments d'adversitat i manca de referents. Amanda és una nena de set anys amb una infància feliç a París, fins que la mort de la seva mare en un atemptat terrorista canvia la seva vida. Se'n farà càrrec el seu tiet David, un jove de vint anys a qui també l'espera un canvi de plantejament vital.

Un vídeo conte dedicat a Adela Ramon Lligué

Des de dissabte passat i fins aquest diumenge 31 de maig, nou museus catalans estan oferint una col·lecció de vídeo contes infantils al voltant de la vida i l’obra de nou dones rellevants de la ciència, les arts i els oficis. Cada dia a les dotze del migdia a YouTube, es narren històries per descobrir les seves vides. Aquest cicle de 'Petites històries, grans dones', ofereix aquest divendres la proposta del Museu d'Arqueologia de Catalunya (MAC). El museu ha escollit un conte dedicat a l'arqueòloga Adela Ramon Lligué.

Els altres equipaments que s'han sumat a aquesta iniciativa són el Museu de Ciències Naturals de Barcelona, el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), la Fundació Joan Miró, el Museu Marítim de Barcelona, el Museu Picasso, el Museu del Disseny de Barcelona, els Museus d’Esplugues de Llobregat i el Museu d’Història de Catalunya.

tracking