Diari Més

Cultura

Una edició digital d'ArtsLibris i la proposta virtual de Roger Bernat, més cultura confinada

La Fundació Foto Colectània proposa una trobada a Instagram amb la fotògrafa Isabel Muñoz

El Teatre Lliure durant l'últim dia d'activitat abans de suspendre l'activitat pel coronavirus.

Una edició digital d'ArtsLibris i la proposta virtual de Roger Bernat, més cultura confinadaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Entre les propostes culturals en línia d'aquest dijous s'hi troba una edició digital especial de la fira ArtsLibris, que arrenca avui i s'allargarà fins el 17 de maig. Després de la bona acollida de la seva primera edició virtual durant la setmana de Sant Jordi, ara la fira vincula la nova cita a ARCOlisboa, on havia estat convidada enguany per segona vegada, i ofereix vídeos relacionats amb el llibre d'artista i publicacions d'artista en general. D'altra banda, avui s'estrena la segona proposta teatral creada en confinament del Teatre Lliure. És 'ENA (Nomen Nescio)', un experiment de Roger Bernat que proposa la construcció d'escenes dramàtiques a través de la col·laboració d'un bot conversacional i el públic que hi interacciona.
Roger Bernat converteix des d'avui i durant una setmana el web del Lliure en una màquina de fer teatre, gràcies a 'ENA (Nomen Nescio)'. El públic internauta podrà conversar virtualment amb un bot amb l'objectiu de construir escenes dramàtiques. L'experiència, inicialment presentada sota el títol Màkina SHK, estarà activa les 24 hores dels 7 dies de la setmana al web del Teatre Lliure i serà d'accés gratuït. És la segona proposta de contingut digital del Teatre Lliure creada específicament durant el confinament.

Els diàlegs que es generin entre el bot i l'internauta podran ser llegits per d'altres que visitin el web i seran enregistrats. En un futur, Bernat espera poder donar forma d'espectacle a aquestes escenes d’autoria híbrida, sorgides de l'experiència 'ENA (Nomen Nescio)'.

Trobada amb Isabel Muñoz

La Fundació Foto Colectania també aprofita el confinament per compartir i generar continguts a la xarxa. Aquest dijous organitza una trobada amb la fotògrafa Isabel Muñoz (artista de la seva col·lecció). A partir de les set de la tarda, i través de les seves xarxes socials, la fotògrafa conversarà amb el director de la Fundació, Pepe Font de Mora, i atendrà les preguntes dels internautes.

El món de les arts té altres propostes confinades, com la que proposa la Fundació Joan Miró en el marc de la 'Museum Week'. La cita enguany està dedicada precisament als museus en confinament. La participació de la Fundació es concreta en contingut que van des d'una reflexió visual sobre els «herois de primera línia» a partir del cèlebre 'Aidez l'Espagne', de Joan Miró, fins als treballs de conservació de les obres durant la quarantena, passant per imatges de l'equip treballant en xarxa, o la natura creixent al voltant de l'edifici de la Fundació.

D'altra banda, l'Acadèmia del Cinema espanyol ha programat per avui una nova sessió de #nuestrocinenosune, on ha convocat l'actriu Alexandra Jiménez. L'actriu parlarà concretament sobre la comèdia 'Nacida para ganar', de Vicente Villanueva, un film que reflexiona sobre l'èxit, l'ambició, les falses aparences, l'amistat i la construcció de la identitat. La cinta es pot veure en obert aquests dies al web de la Ràdio Televisió Espanyola.

Estrena solidària

I encara en cinema, la fundació CODESPA –dedicada a la integració social- s'ha aliat amb la distribuïdora de cinema 'A Contracorriente' per oferir la seva primera 'Preestrena de Cinema Solidari Virtual'. L'objectiu, recollir fons per al seu «repte» solidari #NingunaDespensaVacía, en resposta a l'emergència per la covid-19.

La pel·lícula és 'Cartas a Roxane', d'Alexis Michalik, una cinta que barreja fets històrics, comèdia i gènere romàntic al París de 1897, durant la Belle Époque, i es podrà visionar (fent la corresponent donació) entre les set de la tarda i les 11 de la nit, amb una 'fila 0' de donacions per aquells que no la puguin seguir aleshores però vulguin aportar diners.

tracking