Diari Més

Cultura

Textos d'Antoni Tàpies i l'obra 'Adossats', de Ramon Madaula, entre les propostes del dia

L'editorial Flamboyant ofereix de franc materials pels més petits de la seva sèrie 'Atles d'aventures'

Sol Picó durant l'espectacle 'Cita a cegues' del Festival de Peralada.

Textos d'Antoni Tàpies i l'obra 'Adossats', de Ramon Madaula, entre les propostes del diaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fundació Antoni Tàpies recomana i enllaça algunes lectures breus de textos del pintor per acompanyar aquests dies de confinament. Són de textos com 'El joc de saber mirar' (1967), 'Res no és mesquí' (1970) i 'Comunicació sobre el mur' (1970), a traves dels quals Tàpies va posar per escrit els seus pensaments al voltant de l'art i la cultura, i també la política i l'espiritualitat. D'altra banda, el Grup Focus comparteix produccions que han passat pels seus teatres, i aquests dies permet visionar des de casa espectacles com 'Adossats', de Ramon Madaula que va dirigir Jordi Casanovas la temporada 2017/2018, amb Rosa Renom, Jordi Bosch, Carles Canut i el mateix Madaula com a protagonistes.
El Grup Focus segueix enllaçant produccions teatrals (i també algunes de les seves versions televisives) que han passat pels seus teatres, sota l'etiqueta #teatreacasa. Per exemple, l'obra 'Adossats', de Ramon Madaula, que va dirigir Jordi Casanovas la temporada 2017/2018. Amb Rosa Renom, Jordi Bosch, Ramon Madaula, Marieta Sánchez, Carles Canut i Guillem Balart.

L'editorial Flamboyant, al seu torn, ofereix la descàrrega gratuïta de materials vinculats a la sèrie de títols 'Atles d’aventures'. Es tracta de reproduccions sense acolorir d'algunes de les seves pàgines, o dels elements que hi apareixen, perquè els més petits es puguin entretenir pintant-les ells mateixos. Els materials es poden imprimir, però també descarregar en PDF per poder-los acolorir a través d'una app des de qualsevol dispositiu mòbil.

Des de la Fundació Vila Casas posen a disposició dels internautes els treballs de diversos artistes creats durant la pandèmia del coronavirus, com unes càpsules de confinament. Reflexió i imatge per «trobar una mica de llum o fer més suportable la incertesa en què ens trobem», apunten. El recull de càpsules, actiu des de fa setmanes, té en la peça de Stella Rahola Matutes la seva creació més recent. L'artista ha desenvolupat una 'Cartografia del Silenci', consistent en un poema propi i un mapamundi de codi obert a Internet, amb gravacions d’un minut de durada, enregistrant l'entorn acústic circumdant des de casa, durant el confinament.

Taller d'escriptura creativa

La xarxa de Biblioteques de Barcelona no tan sols proposa continguts durant el confinament sinó que acull alguns dels tallers d'escriptura organitzats des dels diversos equipaments de la ciutat, en format digital. Aquest dimecres s'hi afegeix el taller 'Explorem els somnis a través de l'escriptura', «una descoberta dels somnis, de la seva funció i el significat que poden tenir a través de l’escriptura». El taller, a càrrec d'Ingrid Van Gerven i organtizat per la Biblioteca Vilapiscina i la Torre Llobeta, inclou recursos per recordar-se dels somnis, diferents maneres d’endinsar-se en el propi món oníric i simbòlic, de llegir-lo i transformar-lo «en el que sigui més útil» a cadascú.

D'altra banda, l'editorial Seix Barral proposa per aquesta tarda una trobada entre l'escriptora Elvira Lindo i l'il·lustrador Miguel Sánchez Lindo, per conversar sobre el llibre 'A corazón abierto' i com convertir en art la pròpia història familiar. L'encontre es retransmetrà als comptes d'Instagram de l'editorial i de l'il·lustrador.

I encara en l'àmbit de les lletres, Pagès Editors ofereix una nova sessió de la campanya #LaCulturaEtCura, dedicada a l'assaig aquesta primera setmana i avui en companyia de M. Àngels Cabré. D'altra banda, segueix actiu el sorteig de l'editorial en suport a les llibreries de proximitat, #LaLlibreriaEtCura. Totes aquelles persones que adquireixin un mínim de 3 títols de Pagès Editors a la seva llibreria de confiança entraran en un sorteig d’un lot de llibres per valor de 80 euros. El sorteig se celebrarà el 23 de juliol, fixat com el dia del Llibre i la Rosa a l'estiu.

'El llac de les mosques', al Mercat de les Flors

El Mercat de les Flors segueix proposant els seus «menús coreogràfics» d'accés gratuït mentre s'allarga el confinament. Per aquest dimecres, l'equipament recupera el muntatge de Sol Picó 'El llac de les mosques', una reflexió sobre el pas del temps i l'edat viscuda com un trànsit dècada a dècada. El 'menú' es completa amb un retrat coreogràfic de la mateixa ballarina i coreògrafa valenciana.

Com sempre, l'oferta inclou un 'menú familiar', en aquest cas protagonitzat per un espectacle de la directora de l'actual directora de l'equipament, Àngels Margarit, i la seva Cia. Mudances: 'Back Àbac' (també acompanyat d'un retrat coreogràfic de Margarit).

tracking