Diari Més

Oci

El concert històric de Prince de la gira 'Purple Rain' arriba a Youtube

Estarà disponible des d'aquest dijous fins al pròxim 17 de maig de manera gratuïta

Una imatge d'arxiu de Prince Rogers.

El concert històric de Prince de la gira 'Purple Rain' arriba a Youtube

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'històric concert de la giraPurpleRain que PrinceAndTheRevolution van oferir el 1985 alCarrierDomi de Syracuse, a Nova York, estarà disponible des d'aquest dijous i fins al pròxim 17 de maig de manera gratuïta al canal oficial de l'artista aYoutube.

Es tracta del primer «xou» publicat en el seu moment de manera oficial en format televisiu pel geni de Minneapolis i inclou èxits com Let'sGoCrazy, WhenDovesCry, IWouldDie4 Oo PurpleRain.

El seu desembarcament ara a internet es produeix per iniciativa dels hereus del patrimoni dePrince, en col·laboració ambWarnerMusici a favor del fons de resposta de l'Organització Mundial de la Salut.Per a inaugurar l'emissió, aquest dijous s'oferirà una festa de presentació (a partir de la 1 de la matinada a Espanya), en la qual el bateria deTheRevolutionBobbyZ oferirà un torn de preguntes i respostes una hora abans que es pugi el concert íntegre.

TheRevolutionva ser la banda que el va acompanyar entre 1983 i 1987 i en aquell concert en concret estava formada perWendyMelvoin, LisaColeman, Dr.Fink,MarkBrown, Eric Leeds iBobbyZ.El concert es va publicar originalment el 1985 i es va recuperar en DVD en la reedició «deluxe» de PurpleRainde 2017. El seu àudio, sotmès a una remasterització per l'enginyer habitual dePrinceBernieGrundman, s'editarà per primera vegada en edició digital aquest divendres.

PrinceRogers Nelson va ser trobat mort en la seva residència el 21 d'abril de 2016,als 57 anys, a causa d'una sobredosi de l'opiaciFentanyl. En la seva carrera, va vendre més de cent milions de còpies dels seus discos, que li van donar al seu torn set premisGrammy, entre molts altres guardons.

tracking