Diari Més

Cultura

El concert solidari de Begoña Alberdi i una conversa sobre escriptura, propostes d'avui

La Banda Municipal de Barcelona obre a YouTube la interpretació d'El cant dels ocells', preestrena del seu nou disc

L'Auditori durant un concert conjunt de la Banda Municipal de Barcelona i la Banda Municipal de Música de Bilbao.

El concert solidari de Begoña Alberdi i una conversa sobre escriptura, propostes d'avuiACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La soprano Begoña Alberdi ofereix aquest dimarts un concert solidari al Global Hope Festival per recollir fons per la Organització Mundial de la Salut (OMS), en la lluita contra la covid-19. Nascut com a resposta a l’emergència sanitària, aquesta iniciativa ofereix concerts en directe i convida a l’audiència a fer una donació voluntària. La cultura confinada del dia ofereix també la segona entrega de la iniciativa #LaCulturaEtCura, de Pagès Editors, que proposa una conversa entre Miquel Pueyo i Ernest Benach a propòsit del seu llibre 'Mors certa, hora incerta. De l'Edat Mitjana a la societat xarxa'. D'altra banda, la Banda Municipal de Barcelona obre ara a YouTube la seva interpretació d'El cant dels ocells', preestrena del seu nou disc.
El Global Hope Festival segueix endavant amb una nova proposta de recital a càrrec de Begoña Alberdi. Les donacions voluntàries que facin els usuaris aniran a l'OMS per finançar la lluita contra la covid-19. El festival online ja ha ofert una quarantena de concerts amb artistes confinats arreu del món. Hi han participat cantants d’òpera egípcies, guitarristes portuguesos, violinistes japoneses i, fins i tot, iranians que toquen instruments i músiques tradicionals. I és que el Global Hope vol allunyar-se de la mirada exclusivament occidental de la música clàssica per donar pas a repertoris i estils diversos d’altres realitats culturals.

Propostes literàries

Pagès editors va estrenar dilluns una campanya de promoció i foment de la lectura i del llibre en català que porta per nom #LaCulturaEtCura. Avui és el torn de Miquel Pueyo i Ernest Benach, guanyadors del 29è Premi d'assaig Josep Vallverdú, dotat amb 9.000 euros, amb l'obra 'Mors certa, hora incerta. De l'Edat Mitjana a la societat xarxa'. Tots dos conversaran aquesta tarda a les xarxes de l'editorial per abordar com es tracten la vida i la mort en diferents etapes històriques.

I d'altra banda, Grup 62 continua amb els seus encontres amb escriptors, amb una ració doble. A les sis de la tarda, Montse Barderi i Laia Aguilar mantindran una conversa al voltant de l'ofici d'escriure. Una hora més tard, Coia Valls, autora de 'La princesa de Jade', parlarà sobre el llibre que ara fa deu anys amb Martí Gironell.

En un altre ordre de coses, L'Auditori ha penjat recentment a YouTube la gravació d'El cant dels ocells' en versió de la Banda Municipal de Barcelona, inclosa al nou disc de la formació. Aquesta preestrena es va publicar fa poques setmanes al Facebook de l'entitat i ara fa el salt a aquesta plataforma.

L'àlbum serà el primer en format digital de la Banda degut a la situació de confinament. La formació resident de L'Auditori va avançar fa uns dies una peça que forma part de les Vuit cançons populars catalanes de Miquel Asins Arbó.Pel que fa al disc, es publicarà íntegrament (online) les properes setmanes, amb obres per a banda dels barcelonins Carles Suriñach (1915-1997) i Miquel Asins Arbó (1916-1996).

Una altra proposta cultural del dia és la versió virtual de l’exposició 'El rectorat Badia i la transició a la Universitat de Barcelona', elaborada pel Centre d’Estudis Històrics Internacionals (CEHI) de la UB i comissariada per Rafael Aracil i Antoni Segura, l'any 2007.

Ara, coincidint amb la celebració de l’Any Badia i Margarit, que commemora els 100 anys del naixement del filòleg i lingüista català, la universitat recupera en versió virtual aquella exposició que va acollir el 2007 l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona.

A la mostra s’hi pot accedir des del web anybadiaimargarit.cat de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura de la Generalitat, i a través del web de Cultura de la Universitat de Barcelona.

La Setmana d'Arquitectura, a ple ritme

En el marc de la Setmana d'Arquitectura de Barcelona, aqust dimarts a la tarda se celebra el debat en directe 'El valor de l'arquitectura, el valor de la ciutat'. Janet Sanz (tinenta d’Alcaldia de l’Àrea d’ecologia, urbanisme, infraestructures i mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, i presidenta de la Fundació Mies van der Rohe), Olga Subirós (arquitecta i comissària d’exposicions), Juli Capella (arquitecte i dissenyador) i Assumpció Puig (degana del Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya) en seran els protagonistes.

Junts analitzaran les prioritats actuals i les respostes possibles des del punt de vista de l’arquitectura, la justícia social i de les polítiques publiques en un moment on les fronteres entre model de ciutat, model urbà i d’habitatge es dilueixen.

tracking