Diari Més

Cultura

Una trobada amb l'actor Carlos Bardem, entre les propostes del dia

La promotora Ibercamera estrena un nou portal a YouTube, LiveCamera

Valery Gerviev dirigint a Ibercamera.

Una trobada amb l'actor Carlos Bardem, entre les propostes del diaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En el marc de la Setmana d'Arquitectura de Barcelona, aquest dilluns arrenca en format online la Conferència Europea sobre Arquitectura i Mitjans de Comunicació, 'Architecture & the Media'. Comissariat per Miriam Giordano, abordarà temes generals però se centrarà en la televisió, la ràdio i els mitjans audiovisuals, i aprofundirà en el tema transversal de les imatges d'arquitectura. Aquesta és una de les propostes culturals online per aquest dilluns. Així mateix, la promotora Ibercamera ha estrenat un nou portal a YouTube, LiveCamera, i el cineasta Santiago Zannou i l'actor Carlos Bardem mantindran una trobada amb els espectadors a les sessions '#NuestroCineNosUne.
L'esdeveniment 'Architecture & the Media' està organitzat per la Fundació Mies van der Rohe i Labóh amb el suport de Creative Europe, com a part del programa de divulgació del Premi d'Arquitectura Contemporània de la Unió Europea - Premi Mies van der Rohe. Hi participaran diversos periodistes, com Carolina Rosich, de TV3, Iñigo Picabea, Núria Moliner, Josep Lluís Blàzquez, juntament amb Oliver Wainwright (The Guardian) i Iwan Baan, entre d'altres.

D'altra banda, la promotora Ibercamera acaba d'estrenar un nou portal a YouTube, LiveCamera. En aquest espai, i des del darrer cap de setmana, comparteixen continguts audiovisuals referents als seus concerts i artistes. La primera proposta és el concert a L'Auditori de la Segona Simfonia de Mahler, interpretada per l'Orquestra del Teatre Mariinsky i el Cor Ibercamera, dirigits pel mestre Valery Gergiev.

En l'àmbit cinematogràfic, l'Acadèmia del Cinema espanyol segueix oferint al seu Instagram les sessions #NuestroCineNosUne, i aquest dilluns té com a convidats el cineasta Santiago Zannou i l'actor Carlos Bardem. A partir de les set, Zannou (Goya a la Millor Direcció Novell per 'El truco del manco') i Bardem conversaran amb els espectadors sobre el film 'Alacrán enamorado', la segona pel·lícula del realitzador.

A la galeria Artur Ramon Art, aquesta setmana proposa una mostra virtual sense color, una apologia dels 'no colors', blanc i negre, que va des del gravat de Fortuny 'El botànic' fins a la darrera dona contemporània dibuixada per Josep Santilari. La peça de la setmana és 'Graphisme concret' de Joan Miró. Entre 1951 i 1953 va fer una sèrie de dibuixos amb tinta sobre paper que va titular, irònicament, 'Graphisme concret'.

L'Auditori retransmet cada vespre un concert a Facebook de les principals sales d’Europa. Un conjunt d’auditoris europeus que formen part d’ECHO, l’organització de prestigioses sales de concert europees, han impulsat el projecte 'Music of the day from Europe’s Concert Halls', que ofereix per primera vegada i de forma simultània i sincronitzada un concert diari a través de la xarxa social Facebook. Aquest dilluns és el torn de la 'Simfonia núm. 4 de Mahler' amb l'Orquestra Reial del Concertgebouw d'Amsterdam i dirigida per Iván Fischer.

També es pot veure al web de L'Auditori el concert de l'OBC a la Sagrada Família i el concert de la Banda Municipal de Barcelona i de l’ESMUC, que van interpretar conjuntament un programa, en què destaca la coneguda obra de Leonard Bernstein, 'West Side Story'. El concert es va realitzar el 23 de març de 2014.

#Anecdotutti

El Grup Focus va posar en marxa divendres passat l'#Anecdotutti als seus canals online. L'Anecdottuti són missatges gravats des de casa pel públic recordant l'última funció que van veure abans que el confinament obligués a tancar els teatres o alguna anècdota viscuda amb motiu d'assistir a una representació teatral. Els vídeos, que s'aniran ampliant setmanalment, estaran disponibles als canals de YouTube i als perfils a xarxes socials dels 4 teatres de Focus a Barcelona: Teatre Romea, La Villarroel, Teatre Goya i Teatre Condal.

tracking