Diari Més

Cultura

El primer 'directe' de Stay Homas i una conversa amb Alícia Gorina, propostes culturals

El taller virtual de Circ Vermut i l'estrena de 'Wojtyla: La investigación' a la Sala Virtual de Cine, aquest divendres

El grup Stay Homas saludant mentre toquen a la terrassa del pis que comparteixen a l'Eixample de Barcelona.

El primer 'directe' de Stay Homas i una conversa amb Alícia Gorina, propostes culturalsStay Homas

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cultura online d'aquest divendres té Stay Homas com un dels seus noms propis. El grup revelació del confinament ofereix el seu primer concert, i ha escollit fer-ho de la ma de l'empresa automobilística SEAT, al seu compte de Twitter. D'altra banda, el TNC ofereix una nova trobada virtual amb autors i artistes, en aquest cas amb la directora Alícia Gorina per parlar de la seva adaptació recent de 'Solitud', de Víctor Català, que va suspendre funcions amb l'arribada de l'epidèmia de la covid-19. Una altra proposta del dia és el taller virtual de Circ Vermut, que ensenyarà a fer jocs malabars a les xarxes de Barcelona Districte Cultural després de cancel·lar les funcions previstes de l'espectacle 'Ni cap ni peus' aquesta primavera.
Barcelona Districte Cultural havia programat la companyia aquesta primavera a diversos centres cívics de la ciutat, i ara convida a participar als tallers virtuals que ofereixen a xarxes. L'activitat vol fer que el públic familiar no es perdi el talent de la companyia i fer entrar la màgia del circ a les cases, posant a prova l'habilitat de tothom amb els jocs malabars.

Pel que fa a la proposta del TNC, ara convida a descubrir 'Solitud' amb la directora de l'espectacle, Alícia Gorina, i l’escenògrafa de l'obra, Sílvia Delagneau. A l'obra de Víctor Català, un dels espectacles vinculats a l’Epicentre Pioneres, Gorina posa damunt de l’escenari un bosc de símbols on la Mila descobrirà el desig i viurà un cru aprenentatge de la soledat. La trobada es farà a dos quarts de set de la tarda a l'Instagram del TNC.

Concert en directe de Sopa de Cabra

Sopa de Cabra emetrà i comentarà avui en directe amb els seus seguidors el concert/documental 'La Gran onada a Empúries', al web de la banda. 'La gran onada' és el títol del darrer disc dels gironins. Quant a la gravació, recull el concert rodat al Jaciment Arqueològic d'Empúries, que el grup va fer emulant el 'Live at Pompeii' de Pink Floyd i el 'Live in Jordan' de Coldplay. El documental ja s'ha emès dues vegades a TV3, amb gran èxit d'audiència.

D'altra banda, la Sala Virtual de Cine (impulsada per la distribuïdora A Contracorriente) estrena aquest divendres el film de José María Zavala ''Wojtyla: La investigación'. El documental s'estrena coincidint amb el centenari del naixement de Juan Pau II, i s'interroga sobre la vessant menys coneguda del pontífex, la seva dimensió personal i els personatges del seu entorn.

Encara en cinema, la plataforma Planet Horror segueix oferint converses en directe al seu perfil d'Instagram sota el nom de 'La casa del terror'. Són converses entre entre el director del Festival de Sitges, Ángel Sala, i alguns dels principals cineastes del gènere a l'Estat. Aquest divendres, la cita és amb Miguel Ángel Vivas ('Inside', 'Tu hijo', 'Secuestrados'), a les dotze del migdia.

Després de la bona acollida que –asseguren- va tenir la seva estrena, la companyia La Fura dels Baus torna a oferir online una representació en directe de la 'performance' 'La maldición de la corona' dirigida per Pep Gatell, on la companyia reinterpreta la tragèdia de 'Macbeth' de Shakespeare. L'espectacle es podrà veure a dos quarts de set de la tarda al canal de la Fundació Èpica La Fura dels Baus.

Per últim, l'editorial Males Herbes proposa la «penúltima» entrega (abans de l'obertura de les llibreries sense cita prèvia) de 'Contes per al confinament'. En la tria hi ha 'Pandemònium', de Ruy D’Aleixo, 'Pedres per al kobold', de Gemma Martí O’Toole, i 'L’illa del doctor Woreau', d’Albert Pijuan, entre altres. La mateixa editorial suggereix visitar el blog de Roger Peláez i les seves reflexions humorístiques sobre el confinament.

tracking