Diari Més

Deu coses que Mortadel·lo i Filemó ja sabien del Coronavirus

Els personatges de Francisco Ibáñez van viure una forta grip que els obligava a portar mascareta

Imatge del còmic que parla de la grip de Mortadelo i Filemón.

Deu coses que Mortadelo i Filemón ja sabien del CoronavirusCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les aventures creades per Francisco Ibáñez amb Mortadel·lo i Filemóes caracteritzaven pel seu enginy i creativitat. Però a més, van tenir la capacitatde preveure alguns dels fets que estem vivint amb la pandèmia de Coronavirus. Fa 10 anys, Mortadel·lo i Filemó ja lluitaven contra una virulenta grip que afectava diversos agents de la T.I.A.. Ho feien en les aventures de la grip O, publicat per Bruguera en la col·leccion Mags de l'Humor (número 134) i Olé!: Mortadelo 187.

Han passat deu anys però algunes de les situacions que vivim ja van ser descrites dins d'aquesta historieta creada per Francisco Ibáñez.A aquella historieta, Mortadelo i Filemó anticipaven que a la Xina «caurien com a mosques», que Roma també es veuria afectada i que el virus de la Grip "O" afectaria milers de persones, i també als agentsde la T.I.A.

Mortadelo i Filemó també donaven pistes sobre la importància del confinament per a no continuar expandint el virus per l'univers, fins al punt que l'expansió de la primera grip va arribar, com a mostra una vinyeta, a Déu, la qual cosa «va contribuir com una mala cosa a l'extinció dels dinosaures».

La historieta dels populars personatges especulava, com succeeix avui amb elcoronavirus, que darrere de la grip "O" hi havia una conspiració, i parlava de l'esperança en una vacuna miraculosa de les farmacèutiques.
tracking