Diari Més

+Oci

El Dia del Llibre Infantil o pintar un mite del Prat, plans per a aquest dijous

Diverses propostes per gaudir des de casa aquest dijous

'Forasteros del Tiempo', de Roberto Santiago

El Dia del Llibre Infantil o pintar un mite del Prat, plans per a aquest dijousCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Celebrar el Dia del Llibre Infantil i Juvenil amb una trobada online gràcies a l'editorial SM o aprendre a pintar un mite de la mà del Museu del Prado són dos dels grans plans d'oci per a aquest dijous, en el qual la música o el cinema també proposen alternatives molt interessants.

Aprèn a pintar un mite amb el Museu del Prado

A través d'una selecció de quaranta obres destacades de la seva col·lecció, el Museu del Prado i Ràdio Nacional d'Espanya realitzen un fascinant recorregut per la mitologia clàssica.

Cada dia en les xarxes socials del Prado, es publica un episodi de Pinta'm un mite, una secció del programa d'RNE «Això em sona. Les tardes del Ciutadà García».

Celebrem el Dia del Llibre Infantil i Juvenil

Aquest dijous és el Dia del Llibre Infantil i Juvenil i l'editorial SM proposa celebrar-lo amb trobades en directe amb els seus autors en Instagram. Per als nens, l'autor Roberto Santiago llegirà a les 18.30 Els forasters del temps, sobre una família que viatja en el temps. Per als lectors joves, Beatriz Giménez deOryllegirà, a les 20.30, fragments de la seva novel·la Un fil em lliga a vós.

L'Associació d'escriptors i escriptores professionals, Escrivim, celebra el Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil, que tindrà lloc aquest dijous, amb destacats autors llegint un petit fragment d'una obra seva i publicant-la al Canal de Youtube de l'associació. Care Santos, Anna Manso, Maria Carme Roca, Jordi Folck, Montse Barderi, Muriel Villanueva i Gemma Lienas són alguns dels escriptors que hi participen amb vídeos d'un minut aproximadament. L'Associació ha convidat a nens i joves a viure la celebració aquest dijous amb un llibre entre les mans.

L'escriptor Manuel Baixauli presentarà Ignot (Edicions El Periscopi) amb l'Eric de la llibreria Documenta en el marc de la proposta d'Òmnium Cultural de Literatura a Domicili amb converses entre un llibreter i un escriptor que presenta una obra.

El Grup 62 ha organitzat per aquest dijous a les set de la tarda la presentació del llibre El crit de Blanca Busquets, que conversarà amb el periodista Marc Güellvia Instagram de l'autora. I a la mateixa hora Montse Barderi i Sebastià Portell parlaran de l'ofici d'escriure.

La música no per a ni un sol dia de confinament

A més del nou tema creat a quatre mans per Dani Martín iJuanes, Els ossos, que podrà escoltar-se a partir de les 21.00 hores, la d'aquest dijous serà una altra jornada de música en viu a distància, amb concerts deRozalén(20.00 hores) o Silvia Pérez Cruz (21.30) en les seves xarxes socials.

A més, el pop indie del jove estatunidencAlecBenjamin serà el protagonista del concert queBillboardLiveAt-Homeemetrà a partir de les 13.00 hores (horari de la costa del pacífic dels EUA). En aquesta jornada oferirà a més actuacions via streaming deTheDriverEra (15.00 hores) i LaGuetto(17.00 hores).

Seberg, una pel·lícula per a cinèfils

Per als cinèfils, nouvinguda a la plataformaFilmini disponible en lloguer està Seberg, una pel·lícula que gira entorn de la que va ser estrella i icona de laNouvelleVagui JeanSeberg, interpretada per la no menys icònicaKristenStewart.

La pel·lícula, que es va presentar en el passat Festival de Venècia i a Sant Sebastià, se centra en la implicació, política i romàntica, deSebergamb l'activista dels drets civilsHakimJamal, la qual cosa la va convertir en objecte de vigilància il·legal i de tota mena d'ardits per a desacreditar-la per part del FBI.

Stephen King torna aAXNNowamb Mr. Mercedes

Continua el tibant joc del gat i el ratolí en la tercera temporada de Mr. Mercedes, que va tornar aquest dimecres aAXNNow. La sèrie, basada en la novel·la homònima de Stephen King, compte la història d'un policia retirat que persegueix a un psicòpata conegut comMr. Mercès.

Torna l'òpera online amb el Teatre Real i elLiceu

Després del gran èxit obtingut amb l'estrena de l'òpera Turandot, que va congregar prop de 13.000 persones des de les seves cases, la plataforma de vídeo del Teatre Real,MyOperaPlayer, contínua incrementant la seva oferta audiovisual amb sessions úniques, concerts històrics, espectacles infantils i documentals.

A més, el Teatre delLiceuoferirà la producció de L'italianainAlgeri amb la qual commemorava els 150 anys de la mort del compositor italiàGioachinoRossini.

Concerts i més música

La cantant Sílvia Pérez Cruz oferirà aquest dijous un concert en directe des de casa, el segon des que va començar el confinament, a dos quarts de deu de la nit, a través del seu Instagram. Segueix també la música de Stay Homas des del terrat de casa seva de Barcelona, on han publicat ja més de deu temes amb col·laboracions i comentaris de músics tan populars com Rubén Blades i Michael Bublé. Entre les propostes d'aquest dijous, el #LliureAlSofà emet 'El temps que estiguem junts', de Pablo Messiez i La Kompanyia Lliure fins diumenge. Sílvia Pérez Cruz oferirà un concert en directe des de casa a dos quarts de deu de la nit, a través del seu Instagram.

Des de poc després de l'inici del confinament, Stay Homas, format per Klaus Stroink, Guillem Boltó i Rai Benet, ha anat publicant des de la terrassa diverses cançons que han donat la volta al món. Han comptat també amb les col·laboracions en directe a través de mòbil de Nil Moliner, El Kanka i Judit Neddermann, entre d'altres.

#StreamingsSolidaris

Arrenca aquest dijous el primer dels concerts de la iniciativa #StreamingsSolidaris, una sèrie de directes online per recollir fons per a la recerca del coronavirus i dignificar el món de la cultura. A dos quarts de sis tindrà lloc el concert de Paula Grande i Vic Moliner. TickEtic, en col·laboració amb l'artista musical Paula Grande, posa en marxa aquesta sèrie de concerts solidaris amb l'objectiu de destinar els ingressos a Metges Sense Fronteres i a #YoMeCorono. Una part de la recaptació serà pels artistes que hi participin, amb l'objectiu de dignificar el món de la cultura, molt afectat per la crisi sanitària.

Teatre Lliure

El #LliureAlSofà emet 'El temps que estiguem junts', de Pablo Messiez i La Kompanyia Lliure des d'aquest dijous fins diumenge. Aquest muntatge de la temporada 17/18 va tenir tant d'èxit que es va reposar la temporada següent, i el 2018 va rebre el Premi de la Crítica Jove - Jurat Nova Veu. Quim Àvila i Júlia Truyol van endur-se també els Premis de la Crítica 2018 a l'Actor i l'Actriu de repartiment. Es tracta del darrer espectacle de La Kompanyia Lliure, fundada el 2013. Els horaris de visionat seran els habituals: de dijous a dissabte a les vuit de la tarda, i diumenge a les sis. L'espectacle, en català, també comptarà amb subtítols en castellà.

Curtmetratges

Fins dissabte es projectaran a les sis de la tarda, els festivals FICVI i el PSICURT projecten els 56 curtmetratges participants als dos certàmens. Han agraït a directors i empreses productores que s'hagin sumat a la seva proposta cultural solidària i hagin cedit les seves obres "desinteressadament en aquests moments difícils de confinament" degut a la pandèmia del coronavirus.

CaixaForum

CaixaForum desplega a les seves xarxes socials una sèrie de continguts digitals relacionats amb la fotografia urbana. Ho fa en el marc de l'exposició 'Càmera i ciutat', que s'ha pogut veure a CaixaForum Barcelona fins a principis de març, i de la campanya #JoEmQuedoACasa. Les xarxes dels centres culturals de la Fundació 'la Caixa' aprofundiran en com els fotògrafs i cineastes han documentat la metròpolis al llarg del segle XX. Així mateix, durant els propers dies, es retransmetran conferències en streaming sobre 'La ciutat somiada', a càrrec del filòsof Ramón del Castillo, i 'La ciutat invisible', amb l'escriptor i periodista Albert Lladó.

L'espai Àngels Barcelona ha publicat continguts online com per exemple vídeos de l'exposició 'Bridging the fragile', una mostra col·lectiva que sorgeix de la necessitat de la sala de "reflectir el present a través d'obres d'art que contribueixin al debat de la cultura contemporània". Una altra secció en obert és àngelsTALKS amb col·loquis comissariats per Marta Coll i desenvolupats per Àngels Barcelona amb Daniel G. Andújar, Marcelo Expósito i Joan Fontcuberta, entre d'altres.

Artur Ramon Art també ofereix l'exposició virtual online 'Raíz del Arte' amb dibuixos que van del segle XVII al XX. Així mateix, han escollit una peça de la setmana: 'Suite Al·lucinacions II', un dibuix de Joan Ponç com a homenatge al crític i filòsof Arnau Puig, que va morir recentment.

Gervasio Sánchez

Per la seva part, el fotoperiodista Gervasio Sánchez conversarà en directe aquest tarda amb Foto Colectania sobre la seva experiència com a fotògraf i presentarà fotos de la Col·lecció de la fundació i els seus treballs d'aquestes setmanes.

tracking