Diari Més

Albert Serra estrena 'Liberté' i Rodrigo Sorogoyen, la coproducció catalana 'Madre'

Scorsese torna a la direcció amb un film protagonitzat pels populars Robert de Niro, Al Pacino i Joe Pesci

Una imatge del film 'Madre' (horitzontal)

Rodrigo Sorogoyen, coproducció catalana 'Madre'ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cineasta Albert Serra estrena aquest divendres 'Liberté', el seu últim film que va ser guardonat amb el premi especial del jurat de la secció Un Certain Regard del festival de Cannes. Carregada d'escenes sexuals, narra la història d'un grup de llibertins expulsats de la cort de Lluís XIV que acaben en un bosc. El festival Temporada Alta va acollir aquest dimarts la preestrena a Catalunya de la pel·lícula. Rodrigo Sorogoyen, director d''El reino', estrena la coproducció catalana 'Madre', en una setmana en la qual Robert De Niro, Al Pacino i Joe Pesci protagonitzen la nova pel·lícula de Martin Scorsese, 'El irlandés', una cinta sobre el crim organitzat a Estats Units durant l'època de la postguerra.

'Liberté' d'Albert Serra se situa al 1774, uns anys abans de la Revolució Francesa. Narra la història d'un grup de llibertins expulsats de la cort puritana de Lluis XIV que volen trobar-se amb el llegendari duc de Walchen, seductor i lliure pensador alemany. La seva missió és exportar el llibertinatge, una filosofia de la il·luminació basada en el refús de la moral i l’autoritat però, sobretot, en trobar un lloc segur per continuar els seus jocs sexuals.

En una entrevista a l'ACN, Serra explica que els espectadors seran «sorpresos» amb el film 'Liberté' d'una «forma agradable o desagradable» perquè és una pel·lícula que «es fica molt en la ment de l'espectador i l'interpel·la directament».

'Madre'

Rodrigo Sorogoyen, director d''El reino' estrena la coproducció catalana 'Madre', amb un elenc format per Marta Nieto, Jules Porier, Alex Brendemühl, Anne Consigny, Frédéric Pierrot i Guillaume Arnault. Al film, l'Elena (Marta Nieto) rep una trucada de l'Iván, el seu fill de sis anys, i li diu que està perdut en una platja de França i que no troba el seu pare. Això va ser l'últim que va saber d'ell. Deu anys més tard, l’Elena viu a la mateixa platja on va desaparèixer el seu fill, treballa com a encarregada en un restaurant i sembla que està començant a sortir del túnel. La seva vida dona un gir quan coneix per casualitat a Jean (Jules Porier), un adolescent francès que li recorda al seu fill.

'El irlandés'

Martin Scorsese estrena 'El irlandés', una saga èpica sobre el crim organitzat a Estats Units durant l'època de la postguerra. La història es narra a través dels ulls d'un veterà de la Segona Guerra Mundial, Frank Sheeran, un assassí que va treballar amb algunes figures notables del segle XX. A través de diverses dècades, 'El irlandés' relata un dels grans misteris sense resoldre de la història nord-americana, la desaparició del llegendari líder del sindicat Jimmy Hoffa i presenta un viatge a través de la història del crim organitzat: el seu funcionament intern, rivalitats i connexions amb les principals corrents polítiques.

'Le Mans' 66'

James Mangold és el director del biopic dramàtic 'Le Mans' 66' protagonitzat per Christian Bale i Matt Damon. La cinta està basada en la història real del dissenyador nord-americà d'automòbils Carroll Shelby i el pilot britànic Ken Miles que es van unir per construir un revolucionari cotxe de carreres per Ford Motor Company i acabar així amb el domini d'Enzo Ferrari a Le Mans l'any 1966.

'Idrissa, crònica d’una mort qualsevol'

La productora Metromuster estrena aquesta setmana 'Idrissa, crònica d’una mort qualsevol', un nou documental on fan un pas més en la seva manera d’entendre l'audiovisual com a vehicle de transformació social. La cinta, dirigida pels creadors de 'Ciutat Morta' (2013) Xavier Artigas i Xapo Ortega, és el relat de la seva pròpia investigació i campanya fins aconseguir la repatriació del cos d’Idrissa Diallo, el jove guineà mort al CIE de Barcelona l’any 2012 en circumstàncies mai aclarides. Al film els realitzadors «prenen partit» i transformen la realitat que documenten, en un «exercici de memòria i reparació», segons expliquen a l'ACN, sense menystenir una proposta narrativa i estètica ambiciosa i més enllà del «llenguatge activista».

Després de l’èxit de ‘Ciutat Morta’ (2013) i com van fer

en el més recent 'Tarajal. Desmuntant la impunitat a la frontera sud' (2016), els responsables de Metromuster presenten un nou treball documental de denúncia social contra el «racisme institucional europeu». De denúncia i «reparació», matisen.

'Buenos principios'

Yvan Attal ('Una razón brillante', 2018) dirigeix i protagonitza 'Buenos principios', al costat de la popular Charlotte Gainsbourg. Al film, l’Henri (Attal) és un escriptor de mitjana edat que viu en la mediocritat literària després que fa molts anys publiqués una novel·la de gran èxit. L’escriptor atribueix tots els seus problemes a la seva dona Cécile (Gainsbourg) i els seus quatre fills. En el moment en què decideix adoptar un gran gos, el seu humor canvia i també la relació amb els qui l’envolten. El film és una adaptació de la novel·la de John Fante ‘Al oeste de Roma’.

'La audición'

Anna Bronsky és una professora que dona classes de violí en un institut de música. Contra l’opinió del consell escolar, Bronsky vol que un alumne entri al centre ja que li veu un gran potencial. A partir d'aleshores dedicarà tots els seus esforços i el seu temps al jove músic. Aquest és el segon film d'Ina Weisse després de 'Der Architekt'. Per aquest film, l'actriu protagonista, Nina Hoss, va guanyar la Concha de Plata (millor actriu) al darrer Festival de Sant Sebastià, ex aequo amb Greta Fernández.

'Si yo fuera rico'

El director de ‘Las ovejas no pierden el tren’ (2015), Álvaro Fernández Armero, torna amb una nova comèdia desenfadada, ‘Si yo fuera rico’. El protagonista (Àlex García) és un jove sense sort i que s’acaba de separar quan guanya la loteria i es fa ric. Però, tot sol i sense voler compartir aquest secret fins que es formalitzi el divorci, la vida se li complica més que no pas fer-lo feliç. Alexandra Jiménez, Jordi Sánchez i Adrián Lastra, entre altres, completen el repartiment d’aquesta comèdia espanyola.

'La casa del terror'

Scott Beck i Bryan Woods dirigeixen el film 'La casa del terror' amb Katie Stevens, Will Brittain i Lauryn Alisa McClain. Al film, sis amics entren a una casa encantada que promet oferir experiències extremes a base d'introduir-se en les pors més profundes de les persones. El joc canviarà quan s'adonen que alguns dels monstres són reals.

'Animales en apuros'

El film d'animació 'Animales en apuros' de Victor Azeev arriba a la gran pantalla. Al film, després de fer-se amics, un castor i un gat emprenen una missió perillosa per alliberar als seus companys animals, que van ser segrestats per extraterrestres.

'Remí, una vida extraordinària'

S'estrena en català també 'Remí, una vida extraordinària' dirigida per Antoine Blossier. En Remí és orfe i viu amb la Barberin, que el va adoptar fa anys. En Remí, però, es veurà obligat a marxar amb en Vitalis, un misteriós músic itinerant. Té una vida molt dura i fa d'acròbata i canta per guanyar-se la vida. Amb el seu gos, amb un mico petit i amb en Vitalis faran un llarg viatge per França, ple de trobades i amistats que l’ajudaran a conèixer els seus orígens.

'One Piece Estampida'

S'estrena en català el film d'animació 'One Piece Estampida' de Takashi Otsuka, que se situa a la fira pirata més gran del món, feta per pirates i per a pirates. En aquesta història, seran testimonis d'una batalla campal sense precedents i d’una estampida caòtica i imprevisible amb els personatges del popular manga com a protagonistes.

tracking